3 Manieren om je verhuizing te regelen

In de zomer is een periode dat veel mensen besluiten om over te verhuizen naar een nieuwe woning. We hebben de tijd om vakantie te nemen en daarnaast geeft de zomer veel mensen de emotionele energie voor iets nieuws. Maar wanneer je besluit om te verhuizen dan is het handig om dit zo soepel mogelijk te doen. Wij geven daarom 3 methoden om de verhuizing te laten verlopen met de daarbij horende tips.

Alles helemaal zelf regelen

Veel mensen kiezen ervoor om alles zelf te regelen. Dat is natuurlijk prima te doen. Belangrijk is wel om op tijd te beginnen en alles niet op het laatste moment nog te moeten doen. Voordeel is dat je zelf alle controle hebt over hoe je het geregeld wilt hebben, je kosten bespaart en je zelf verantwoordelijk bent en blijft. 

Nadeel aan alles zelf regelen is natuurlijk dat het erg veel tijd kost, het flink belastend kan zijn voor je lichaam en je ook zelf veel moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de verhuiswagen, alles moet plannen en je misschien mensen in je omgeving om hulp moet vragen. 

Het uitbesteden aan een verhuisbedrijf

De makkelijkste manier is daarnaast natuurlijk om het helemaal uit te besteden. Je bent er zelf amper tijd aan kwijt, je hoeft geen verhuiswagen of andere zaken te regelen en het is ook niet belastend voor je eigen lichaam. Je hebt hier dan professionele mensen voor die dit allemaal voor je doen. Nadeel is dat er een prijskaartje een zit en dat je zelf minder controle hebt over hoe de verhuizing gaat. Er zijn andere mensen die aan je spullen zitten en die, vanwege hun ervaring, alles snel willen en kunnen regelen. Maar dat laatste kan jou natuurlijk wat stress bezorgen, omdat je zelf alles wat rustiger aan wilt doen om er zeker van te zijn dat alles wel goed verloopt. Dit is voor veel mensen daarom een reden om het toch zelf te doen. 

Alternatieve manieren om je verhuizing helemaal te regelen

Wat zijn dan nog meer opties om het te regelen? Ten eerste kun je een combinatie maken van de bovenstaande manieren. Regel bijvoorbeeld zoveel mogelijk zelf, maar laat de lastige objecten in je oude woning staan. Die kunnen later alsnog worden gedaan door de verhuizers, zodat jij bijvoorbeeld geen enorm zware objecten hoeft te verhuizen. 

Tot slot zijn er ook andere partijen die je erbij kunnen helpen voor een veel voordeligere prijs. Kijk bijvoorbeeld hier bij deze studenten die bij jou in de buurt kunnen helpen met het verhuizen. Ook zij hebben ervaring, zijn jong en hebben energie en kunnen jouw verhuizing snel, professioneel en goed laten verlopen.

Tags: