3 Tips om de winter goed door te komen

Sommige mensen vinden de winter de mooiste tijd van het jaar. Lekker warm gekleed de mooi verlichte winkelstraat door struinen of met een warme kop chocolademelk een kerstfilm kijken. Voor anderen is de winter juist een seizoen van ‘jezelf erdoorheen slaan’. Zij vinden de kou juist verschrikkelijk en een kerstfilm is al helemaal ‘not done’. Die eerste groep redt het deze winter wel. Voor die tweede groep volgen nu 5 tips om de winter goed door te komen. Neem ze ter harte en geniet, net als de eerste groep, van een fijne winterperiode.

Tip 1: kleed je goed aan

Buiten kan het in de winter erg koud worden. Gure wind en vorst doen ons lichaam zeker geen goed. Het is dan ook verstandig om je hier goed op te kleden. Naast een warme broek, dikke sokken en een warme trui en jas, kun je ook met een warme sjaal, handschoenen en een muts jezelf lekker warm aankleden. Ben jij een echte koukleum, dan biedt thermokleding de oplossing. Deze trek je onder je kleding aan, dus niemand die het ziet. Vergeet niet je dikke jas, sjaal, muts en handschoenen uit te doen als je een ruimte binnenstapt. Je bent dan net lekker warm en wanneer je weer naar buiten gaat, krijg je het dan vaak niet warm meer.

Tip 2: bereid je goed voor wanneer je op pad gaat

Ga je familie of vrienden bezoeken deze winter aan de andere kant van het land? Let er dan op dat de tocht wel eens langer zou kunnen duren dan je gewend bent. Zeker wanneer het sneeuwt, kan de weg een probleem vormen wanneer je op pad gaat. Er staan meer files op de snelweg en het duurt een stuk langer wanneer je op plaats van bestemming bent. Ga dan ook goed voorbereid op pad. Zorg voor wat te eten en drinken voor onderweg, maar neem ook een deken of slaapzak mee. Mocht je vast komen te staan, dan heb je het in ieder geval lekker warm.

Tip 3: blijf lekker binnen

Is het zo’n dag waarop je niks hoeft? Blijf dan vooral lekker binnen en zorg dat het in huis lekker warm, behaaglijk en vooral gezellig is. Met een houtkachel zorg je bijvoorbeeld voor een heerlijke behaaglijke warmte in huis. Daarnaast zorgen de vlammen van de houtkachel voor een gezellig tafereel. Een houtkachel kopen kun je het best bij een speciaalzaak doen. Zij kunnen je perfect adviseren hierin. Ook kaarsen zorgen voor het gezellige sfeervolle effect. Hou je niet van kaarsen, dan kun je natuurlijk ook duurzame LED-verlichting gebruiken om de boel gezellig aan te kleden. Vergeet ook vooral die heerlijke warme sloffen en kop chocolademelk niet, terwijl je een fijne kerstfilm aanzet. Zo kom jij die winter vast wel door.

Tags: