Alles over natuurstenen vloeren

Alles over natuurstenen vloeren

Natuurstenen vloeren hebben een uniek karakter. Natuursteen is een natuurlijk product, waardoor iedere vloertegel uniek is. Natuursteen kun je gebruiken voor de vloeren in je woonkamer, de hal of je slaapkamer. Ook in als betegeling voor het terras in je tuin kun je kiezen voor natuursteen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over natuurstenen vloeren. 

Welke natuurstenen vloeren zijn er?

Er zijn veel soorten natuusteen om uit te kiezen. Iedere soort heeft zijn eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Marmer is bijvoorbeeld een populaire soort natuursteen. Marmer is een geweldig materiaal om je vloer mee te bedekken. Het kan bijna overal worden toegepast. In de woonkamer, de badkamer of de vensterbanken. Ook graniet wordt veel gebruikt. Het is een harde natuursteen die wordt gevormd door de stolling van lava. Een granieten vloer is door zijn hardheid ideaal op plekken die veel belopen worden. 

Natuursteen en onderhoud

Natuurlijk wil je graag je vloer beschermen. Natuursteen kun je beschermen tegen vuil en verkleuringen. Het beschermen van je vloer is aan te raden bij licht gekleurde natuursteen of natuursteen met een ruw afgewerkt oppervlak. Je kunt je vloer beschermen met impregneer. Impregneer dringt in de bovenste laag van de vloer en hecht zich aan de poriën van de vloer. Het uiterlijk van de vloer verandert niet.  Je kunt ook je vloer beschermen met was of marmermelk. Was vormt tijdelijk een dun laagje op de steen en beschermt tegen vuil en verkleuring. Kijk voor de mogelijkheden eens op Care4floor.

Natuursteen en onderhoud

Vloerverwarming 

Natuurstenen vloeren laten zich goed combineren met vloerverwarming. Ze kunnen warmte eenvoudig opslaan en weer afgeven. Het is wel belangrijk om te weten wat de maximum temperatuur is die het soort natuursteen aankan. Op het moment dat er grote temperatuurverschillen plaatsvinden kunnen sommige natuurstenen tegels scheuren.

Keramische tegels

Er zijn ook keramische tegels op de markt die bijna niet meer te onderscheiden zijn van natuursteen. Vaak zijn ze goedkoper dan natuursteen. Dit kan dus een goede optie zijn als je budget niet groot genoeg is om een natuurstenen vloer aan te schaffen. Keramische tegels gaan lang mee. Het voordeel van keramische tegels is dat ze een uniforme look zijn. Bij een natuurstenen look is iedere tegel anders. Dit kan als nadeel hebben dat je vloer niet helemaal gelijk is, of reliëf heeft op bepaalde plekken en op andere plekken niet.