De beste sloten van 2019

  • DIY
  • 18 februari 2019

Vaak wordt gezegd dat het beveiligen van je woning begint bij het gebruik van goede sloten. In deze uitspraak zit een kern van waarheid, aldus een betrouwbare slotenmaker. Toch raadt deze slotenmaker aan om verder te kijken dan naar goede sloten alleen. Overweeg bijvoorbeeld ook om een camerasysteem te installeren, om een inbraakpreventiesysteem te gebruiken, enzovoorts. Voor het schrijven van dit artikel spraken we met deze slotenmaker, die ons meer vertelde over de beste sloten van 2019.

Kijk naar de SKG-beoordeling van sloten

Het is lastig om aan te geven wat de beste sloten van 2019 zijn. Dit hangt onder meer af van het type deur of raam, wat je met de sloten wilt beveiligen. Er zijn echter wel indicatoren, die een indicatie geven van de kwaliteit van bepaalde sloten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de SKG-beoordeling die een slot gekregen heeft. SKG is een onafhankelijke organisatie, die sloten test op hun weerstand tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. Voorbeelden hiervan zijn onder meer kerntrekken en de klopsleutelmethode. Een SKG-beoordeling van drie sterren is de maximale score.

Cilindersloten met drie contactpunten

De beste sloten van 2019 zijn nog altijd de cilindersloten. Houd er rekening mee, dat deze sloten door verschillende aanbieders en in verschillende modellen worden aangeboden. Het is verstandig om hierbij voor sloten met drie contactpunten te kiezen. Onder een contactpunt verstaan we een koppeling tussen de deur en het kozijn. Zo is het voor inbrekers lastig om de deur open te breken bij een inbraak.

Gebruik altijd een anti-kerntrekcilinder

Wanneer je voor nieuwe sloten kiest, is het belangrijk om sloten met een anti-kerntrekcilinder te nemen. Zoals eerder beschreven werd is kerntrekken een zeer populaire inbraakmethode. Hierbij wordt een schroef in de cilinder van het slot gedraaid, waarna deze met een klauwhamer uit het slot getrokken wordt. Met een anti-kerntrekcilinder is dit niet mogelijk.

Tags: