De perfecte stoelen voor in je tuin

  • Home
  • Tuin
  • De perfecte stoelen voor in je tuin

Het stijlen van de tuin is een klus die vaak begint in de lente en zomer. Het kan dat de meubels die je in de vorige jaren in huis hebt gehaald hard toe zijn aan vervanging, maar gelukkig zijn er een hoop nieuwe hippe opties voor het vinden van tuinmeubelen. Het zoeken naar de perfecte meubels zoals tuinstoelen en tafels kan gedaan worden via websites maar er zijn ook een hoop leuke winkels waar je inspiratie kunt vinden en de materialen van de meubels kunt zien en voelen om zeker te weten dat ze goed in jouw tuin passen. Bepaalde materialen die misschien op een foto minder comfortabel lijken, zoals een tuinstoel touw bijvoorbeeld, kunnen in het echt namelijk bijzonder fijn zitten. 

Natuurlijke materialen

Voor veel mensen is het zo dat voor de tuinmeubels vaak de voorkeur wordt gegeven aan natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboe. Niet alleen past het goed bij de omgeving en de buitenlucht, deze materialen zijn meestal ook erg duurzaam en gaan een lange tijd mee. Daarnaast kunnen ze meestal goed tegen de zon en hoef je dus geen zorgen te maken dat het buiten laten staan van deze meubels zorgt dat de kwaliteit snel vermindert. Een bamboe tuinstoel gaat bijvoorbeeld vaak lang mee en ziet er ook nog eens erg mooi uit. Bamboe is een flexibel materiaal en zorgt voor een natuurlijke uitstraling in de tuin. Er zijn veel stijlen voor de inrichting van de tuin waarbij een materiaal zoals bamboe of hout zeker niet misstaat. 

Comfort

Het vinden van een tuinstoel of tuinmeubel in het algemeen is vaak niet alleen een kwestie van de juiste stijl maar ook van comfort. Er zijn een hoop mooie tuinmeubelen die helaas niet gemaakt zijn met het idee om hier voor een langere tijd van te kunnen genieten. Houten banken hebben vaak extra kussens nodig om te zorgen dat je hier lang op kunt blijven zitten, wat op zichzelf geen probleem is zolang je van te voren weet wat je ervan kunt verwachten. Daarom is het altijd goed om van te voren te checken of de stoelen waar je in geïnteresseerd bent ook echt fijn zijn als je hier bijvoorbeeld een dag mee in de zon zit. Gelukkig zijn er veel manieren om dit te testen. Er zijn winkels waar je naartoe kunt gaan om te gaan proefzitten en ook zijn er veel online webshops die het toelaten om het product een tijdje uit te proberen en terug kunt sturen als het toch niet zo comfortabel is als gehoopt. 

Stijl voor iedereen

Er zijn natuurlijk een hoop verschillende manieren waarop jij jouw tuin in kunt richten. Een hoop mensen willen graag dat de stijl van hun interieur binnenshuis en buitenshuis matcht en daarom is het handig om van te voren even na te gaan in wat voor stijl jouw tuinstoelen moeten passen zodat het interieur een mooi geheel wordt. Gelukkig zijn er ook in de duurzame en natuurlijke materialen veel verschillende stijlen en keuzes en is het dus geen moeilijke taak om een tuinstoel te vinden die perfect bij jouw tuin past! Zo kun je optimaal genieten van de zomer in jouw heerlijke nieuwe tuinstoel en hoef je je ook geen zorgen te maken dat je volgend jaar weer nieuwe meubels uit moet zoeken.