De vele handigheden van systeemplafonds

Het systeemplafond. Nog niet zo lang geleden was het een teken van saaiheid, iets wat je alleen terugzag in zielloze kantoorgebouwen. Dat imago is echter bijzonder achterhaald en niet meer van deze tijd. Systeemplafonds hebben de toekomst en niet alleen in kantoren! Ze bieden namelijk een schat aan voordelen ten opzichte van andere plafonds, wat ervoor zorgt dat ze zeer aantrekkelijk zijn voor menig organisatie, maar ook voor particuliere woningen. Een paar voorbeelden.

Een systeemplafond komt in allerlei variaties

Systeemplafonds zijn veel meer dan de bekende vierkante platen die je ziet in kantoren. Natuurlijk bestaat deze variatie nog altijd en kent het flink wat succes (daar komen we straks wel op terug), maar wie zoekt naar een wat sjieker uiterlijk, kan ook prima uit de voeten met systeemplafonds. Ze komen namelijk in allerlei vormen; van gangbaar tot bijzonder voorkomend. Niet voor niets gebruiken steeds meer bedrijven nette systeemplafonds in ontvangst lobbies; ze vormen een geheel met de ruimte en maken het tot een aangename plek om te vertoeven.

Ze werken geluiddempend

Je zou het zo niet zeggen, maar systeemplafonds brengen een uitstekende geluidsisolatie met zich mee. Storende geluiden kunnen bijzonder vervelend zijn; als iemand boven je aan het ijsberen is, of luide muziek draait, kan dat behoorlijk afleiden. Met een systeemplafond wordt dat geluid netjes gedempt. Daar komt bij dat je met systeemplafonds ook kan rekenen op flink wat geluidsabsorptie, waardoor de akoestiek van de ruimte er flink op vooruit gaat. Dit alles creëert een fijne, rustgevende omgeving, waar het uitstekend werken is. 

Het ruimt mooi op

Systeemplafonds hangen in een constructie, die ietsje lager hangt dan het daadwerkelijke plafond. Dat betekent dat er een beetje ruimte is te vinden boven die platen. En deze ruimte kan uitstekend gebruikt worden om kabels en leidingen weg te werken, zodat je een nette, opgeruimde omgeving krijgt. 

Het is makkelijk te installeren

Omdat systeemplafonds werken volgens een bijzonder simpel concept, zijn ze buitengewoon eenvoudig te installeren. De meeste monteurs klaren deze klus in een dag, waardoor de ruimte snel weer volledig bruikbaar is en je nooit lang hoeft te wachten om weer verder te kunnen werken. Ook bij schade is een systeemplafond bijzonder handig; je hoeft enkel de beschadigde plaat te vervangen en niemand zal er ooit iets van zien.

Ze zijn brandwerend

Systeemplafonds kunnen brandwerend werken. Ze komen in verschillende brandklasses, die allemaal hun eigen karakteristieken hebben als het gaat om het vertragen van brand. Zowel onder beton als onder hout worden de brandwerende plafonds zo geplaatst,  dat je vaak al een brandwerendheid hebt van zestig minuten of meer. In een noodsituatie kunnen deze eigenschappen bijzonder belangrijk zijn en zelfs levens redden. 

Zorg voor een expert

Laat je plafond altijd installeren door een expert. Op die manier weet je zeker dat je er het maximale uit haalt en dat het plafond op de best mogelijke manier geplaatst wordt. En mocht er ooit iets mee zijn, dan weet je altijd waar je terecht kunt.