Diamond painting eigen foto om de leuke kunstwerken te maken

  • Home
  • Interieur
  • Diamond painting eigen foto om de leuke kunstwerken te maken

Het geeft rust, je doet het met het hele gezin en maakt samen kleurrijke kunstwerkjes. Mooi om als cadeautje te geven, mooi voor aan de muur thuis. Diamond painting eigen foto werd populair en bleef dat. In de drukke en stressvolle wereld waarin we leven is het dé manier om even helemaal tot rust te komen. Je stuurt zelf een afbeelding in en vervolgens krijg je een canvas en kleine steentjes thuisgeleverd. Vervolgens kun je de afbeelding eenvoudig creëren dankzij de nummering op het canvas.

Wax of lijm
Het concept is even simpel als geniaal. Je kiest eerst een geschikte foto uit en vervolgens wordt de diamond painting eigen foto naar je opgestuurd.  Nadat je de punt van de pincet even in de lijm of wax gedoopt hebt vul jij het canvasdoek in. Op het doek staan cijfertjes die staan voor de kleurtjes waardoor je steeds weet welke kleur nou precies waar geplaatst moet worden. Behalve een pincet of pen en uiteraard ook de steentjes, wordt doorgaans ook wax of lijm geleverd bij de bestelling. Met wax of lijm pak je de steentjes makkelijker op en zo blijven ze bovendien ook op het canvas plakken. Wat er op het doek staat, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Kies een eigen foto of afbeelding
De keuze is reuze als het om de geprinte canvas doeken gaat: dieren, cartoons, bloemen en nog veel meer. Het grootste succes zijn echter de diamond painting eigen foto. De meeste mensen vinden het prettig om een uniek kunstwerk te kunnen creëren en de mogelijkheden zijn eindeloos als er voor een eigen foto gekozen wordt. Een diamond painting foto van jezelf levert natuurlijk prachtige resultaten op. Je hebt de doeken in zowel klein als in groter formaat en kunt ook kiezen voor meerdere panelen in een canvas. De steentjes bestel je in zowel ronde als in vierkante vorm. Je eigen foto of afbeelding op canvas? Dat is heel simpel. Je kiest via de website een formaat, je uploadt de foto of afbeelding, vult je adresgegevens in en betaalt. Vervolgens heb jij heel snel die unieke geprinte canvas thuis en kun je aan de slag.

Zo snel mogelijk aan de slag
Heb jij je het materiaal geleverd gekregen dan wil je uiteraard zo snel mogelijk aan de slag. Wees verstandig en plaats het canvas op een vlakke en stabiele ondergrond. Nog een tip: begin met een kleur en plaats alle steentjes van die kleur in het vakje waar je begint. Je pakt de steentjes gemakkelijk met het pincet op. Verwijder voorzichtig dat deel van het plastic waar je begint, en plaats de gekleurde steentjes op die plaatsen waar de nummers overeenkomen met de nummers van de kleuren. Door eerst met een kleur te werken houd je beter overzicht, zo is bewezen.

Werken in delen is verstandig
Diamond painting eigen foto is een heerlijke hobby. Haal overigens nooit ineens het plastic van het canvasdoek, maar doe dit stukje voor stukje. Werken in delen is verstandig, zoals je bij voorkeur ook onderaan het canvas begint. Dan nog even over de afmetingen van de canvasdoeken. De kleinsten zijn bij de meeste aanbieders van custom diamond painting Nederland 20×20 centimeter, prima voor bijvoorbeeld een foto met weinig details en met minder kleuren. De grotere (50×60 centimeter) zijn juist veel meer geschikt voor veel details en veel kleuren.

Tags: