Dit zijn de voordelen van een gietvloer

Heb jij al een gietvloer in huis? Als je deze nog niet hebt, kan het een goede stap zijn om ernaar te gaan kijken. Deze vloer kan jouw woning namelijk van een unieke uitstraling voorzien. Ook levert het jou veel voordelen op. Je moet dan als eerste gaan kijken naar een specialist die de vloer voor jou kan gaan leggen. Een van de specialisten waar je jouw vloer kunt bestellen is G-Vloeren. Maar welke voordelen behaal je nou echt aan deze vloer en hoe kun je er jarenlang plezier van hebben? Onderstaande informatie legt het uit. 

Een gietvloer is vrij van onderhoud 

Een gietvloer is in de eerste plaats vrijwel vrij van onderhoud. Het zijn namelijk naadloze vloeren, waardoor vuil er snel vanaf gaat. Er kan immers geen vuil tussen de voegen terecht komen. Hierdoor is er ook een betere hygiëne te vinden bij huizen die voorzien zijn van gietvloeren. Daarbij heb je een vloer die slechts enkele millimeters dik is. Dit maakt het ook mogelijk om op de vloer zelf een nieuwe vloer te plaatsen in de toekomst. Je hoeft hierdoor geen sloopwerkzaamheden meer uit te voeren in de toekomst. Dit maakt het voor jou veel eenvoudiger om jouw interieur te veranderen. 

Minder werkzaamheden voor de plaatsing 

De plaatsing van de gietvloer zelf is al net zo eenvoudig. De vloer is namelijk zelfnivellerend. Egaliseren is hierdoor niet altijd mogelijk. De vloer zal uiteindelijk net zo egaal zijn als een vloer die gelegd is na egalisatie. Er hoeven daarom ook minder werkzaamheden uitgevoerd te worden om een vloer te krijgen. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat er een andere prijs wordt berekend dan bij bijvoorbeeld een tegelvloer. Uiteindelijk is een gietvloer wel altijd duurder dan wanneer je voor een tegelvloer of laminaat gaat kijken. 

Een vloer met veel verschillende toepassingsmogelijkheden 

Een ander groot voordeel van de gietvloer is dat deze vloer veel toepassingsmogelijkheden heeft. Waar de meeste vloeren voor particulieren nergens anders geplaatst kunnen worden, kan een gietvloer ook eenvoudig in de industrie gebruikt worden. Dit heeft er mede mee te maken dat de vloer voor veel zaken bestand is. Uiteindelijk kan het dus voor iedere sector de beste oplossing zijn en kun je er ook voor jouw woning de beste resultaten mee behalen. De investering gaat dan jarenlang mee en je hebt geen hogere kostenpost meer in de toekomst aan onderhoud of reparatie. 

De slijtage als belangrijke factor meenemen

Waar de meeste mensen echt een gietvloer voor laten plaatsen is vanwege de slijtvastheid. Een vloer die gegoten wordt is namelijk bestand tegen slijtage en is daarbij heel stevig. Hierbij ligt het wel aan de materialen die gebruikt zijn. Een epoxy gietvloer kan namelijk op den duur wel beschadigen. Dit komt omdat de toplaag na verloop van tijd kan gaan verkleuren. Je moet er daarom wel voor zorgen dat je er niet met schoenen op gaat lopen. Echter kun je daarna wel van alle voordelen genieten die de vloer met zich meebrengt. 

Bekijk nu de mogelijkheden voor een gietvloer op G-vloeren.nl!

Tags: