Dit zijn dé woontrends van 2019

Ieder jaren zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van wonen, inrichting en interieur. Dat zorgt er voor dat er ook ieder jaar nieuwe trends zijn op dit gebied, die jou kunnen inspireren om je woning op een leuke manier in te richten. Wij zetten de leukste woontrends van 2019 voor je op een rij, in de hoop dat jij je hier ook door kunt laten inspireren. 

Geïnspireerd door de natuur

Natuurlijke elementen zijn helemaal hot in 2019. Je kunt elementen uit de natuur op verschillende manieren laten terugkomen in jouw interieur. Allereerst kun je heel eenvoudig de natuurlijke kleur groen gebruiken in je meubels, verf of accessoires. Daarnaast zie je steeds vaker meubelstukken met een natuurlijke print zoals bijvoorbeeld bladeren. Deze zijn niet altijd groen, maar stralen alsnog natuur uit. Ook het gebruik van bamboe is populair. Dit kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in een mooie hanglamp. 

Gebruik contrasterende kleuren

De afgelopen jaren is het vaak een trend geweest om van één bepaalde kleur verschillende tinten te gebruiken. Zo zag je huiskamers met verschillende tinten rood, waardoor die kleur erg aanwezig was. De trend van 2019 is het tegenovergestelde, namelijk het gebruik van contrasterende kleuren. Een groene bank op een grijs tapijt bijvoorbeeld. Niet de eerste kleurencombinatie waar je waarschijnlijk aan dacht, maar wel erg modern. 

Decoreer de muren

Muren zijn er om sfeer te creëren, dat is het motto van dit jaar. Een witte muur is ook maar zo leeg, dus kun je op zoek gaan naar geschikte decoratie elementen. Een groot schilderij kan zo’n element zijn. Een groot doek of een mooie poster van jouw favoriete stad kan een enorme toevoeging zijn. NIet alleen aan de muur, maar ook als bijdrage aan het warme en gezellige gevoel dat jouw huiskamer wil uitstralen.