Een tuin onderhouden hoeft niet zwaar te zijn

  • Home
  • Tuin
  • Een tuin onderhouden hoeft niet zwaar te zijn

Sommige mensen houden van tuinieren en willen hun tuin zoveel mogelijk vullen met allerlei prachtige planten en bloemen. Anderen willen dit ook graag, maar houden niet zo van tuinieren. Hierdoor beginnen mensen er niet eens aan. Met deze blog vertel ik jou hoe je zonder veel moeite wat extra fleur in je tuin kunt krijgen.

Zorg voor een goede indeling

Een tuin met weinig planten en bloemen met een goede indeling ziet er netter uit dan een ongeordende tuin met veel groen. De juiste plant op de juiste plek zorgt voor een mooie uitstraling. Plaats je planten bijvoorbeeld symmetrisch tegenover elkaar of zet bloemen met warme kleuren bij elkaar. 

Maak voordat je gaat planten een plan. Hierbij hou je rekening met de layout van je tuin. Heb je bijvoorbeeld veel schaduw in je tuin? Dan is het een minder goed idee om planten of bloemen te plaatsen die langdurig zonlicht nodig hebben. Heb je niet zoveel ruimte in je tuin? Probeer dan eens lange rechthoekige plantenpotten te plaatsen met daarin kleurrijke petunias. Dit is een uitstekende oplossing als je niet zeker bent van de plaats waarin je de bloemen wilt planten. Ook hangplanten kunnen erg mooi zijn. Plaats deze over je schutting en speel een beetje met de kleuren. Gebruik een minder felle kleur voor je schutting zodat de contrast van de bloemen extra veel opvallen. 

Maak gebruik van modern gereedschap

Tegenwoordig bestaan er talloze tuingereedschappen waarmee je zonder veel moeite je tuin kunt onderhouden of opfleuren. Op internet vind je een breed scale aan webshops die zich specialiseren in producten die lastige taken vereenvoudigen. Om je tuin bijvoorbeeld onkruidvrij te maken kun je gebruik maken van een hele handige onkruidsteker. Onkruid is het verkeerde soort groen dat je wilt hebben in je tuin. Soms zitten ze niet in de weg, maar vaak groeien ze over je mooie planten en bloemen heen. Dit moeten we natuurlijk niet hebben. Voor je tuin is het beter om alle onkruid te verwijderen. Veel succes!

Tags: