En duurzame toekomst voor iedereen

People, planet, profit. De 3 pilaren voor een duurzame toekomst waar iedereen van kan profiteren. Als deze 3 P’s in evenwicht zijn kan het ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk van ieder individu niet te hoog is. Je kunt gelukkig zelf veel doen om dit te verkleinen. Zo kun je op de website van WNF uitreken wat je eigen ecologische voetafdruk is. De zaken die vooral een bedreiging vormen voor de aarde zijn: klimaatverandering als gevolg van uitstoot van broeikasgassen, verspilling van grondstoffen en zoet water,  afval en schadelijke stoffen die in het milieu belanden, overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen, luchtvervuiling, verdroging en verzuring van de bodem en uitbuiting en schendingen van mensenrechten. Dit zijn natuurlijke grote ‘problemen’ die je lastig zelf oplost. Maar toch kun je op een kleinere schaal ook veel betekenen voor een duurzame toekomst.

Wat kan jij doen?

Je kan bijvoorbeeld afval scheiden, apparaten uitzetten, de origine van je spullen checken bij aankoop, minder lang douchen, overstappen op groene energie en je lichten uit doen. Ook in je woonomgeving kan je veel veranderen zo zijn er veel duurzame en innovatieve producten die je zowel energie- als kostenbesparend zijn. Neem bijvoorbeeld een duurzamere CV-ketel of zonnepanelen. Deze helpt je op kleine schaal en helpt ook nog eens mee aan het totaalplaatje!

Vroeg beginnen

Ook in de bouw/verbouwing van je huis kan er al in een vroeg stadium gekozen worden voor een duurzame oplossing. Zo zijn kunststof kozijnen tegenwoordig een populaire keuze. Het absolute voordeel voor jou is dat kunststof kozijnen heel duurzaam zijn. Het kan tot wel 50 jaar mee, zonder veel onderhoud, kosten en moeite. Verder geniet je nog steeds van goede isolatie op het gebied van warmte en geluid. Doorgaans zijn kunststof kozijnen beschikbaar in veel verschillende kleuren en is het milieuvriendelijk en daardoor gemakkelijk recyclebaar. Kies daarom voor duurzame producten en profiteer zelf ook van een groene toekomst!