Zet jezelf niet voor schut! Tips voor de perfecte schutting!

Iedereen houdt wel van een beetje privacy als hij of zij thuis is. Zo willen we allemaal een thuis hebben die zekerheid en veiligheid geeft. Dit geldt, misschien wel iets meer, voor de tuin. Hier ben je helemaal in het open als je geen vorm van beschutting om je heen hebt. Hierdoor ben je in de buitenwereld toch nog wel een beetje ‘open en bloot’ als het gaat om je privacy en dat geeft wel een naar gevoel. Hierdoor kan je niet optimaal genieten van je gezelschap en/of het mooie weer.

 

Daarom is het handig om een schutting te hebben om je heen. Hier hebben wij een paar tips voor het maken van een schutting. Als je je hier aan houdt dan heb je binnen no-time een solide en mooie schutting!

 

Gebruik de juiste materialen

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het handig om de juiste materialen te gebruiken. Hier moet je denken aan je apparatuur, zoals een boor, hamer, spijkers en een schep. Verder zijn de juiste schuttingplanken ook belangrijk. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer de schutting blijft staan!

 

Voorbewerking

Zo moeten de planken voorgeboord worden. Het advies is om het 10 cm vanaf de boven-en onderkant te boren. Met een doorsnede van 6mm. Daarna moet je bepalen waar je de palen gaat plaatsen. Zo moet je om de 50 cm een paal de grond in slaan. Natuurlijk wel synchroon want dat ziet er mooier uit. Voordat je de eerste paal erin slaat moet je wel de grond vrijmaken. Daarbij moet je zichtbare hoogteverschillen vermijden en aanvullen (waar nodig is) met extra grond. Vanuit daar kan je naar de volgende stap.

 

Voor paal staan

Als de eerste gat gegraven is kan je de eerste paal erin slaan. Hierna moet je bepalen waar de volgende paal komt te staan. Daarna kun je kijken of ze goed genoeg staan om het scherm te kunnen plaatsen. Belangrijk is wel dat je deze nog niet moet vastzetten(!). Kijk met een waterpas of hij goed is en boor vervolgens een gat. Hierna kan je de scherm vastzetten tussen de twee palen.

 

Herhaal

Herhaal de vorige punten voor de volgende schermen en palen. Blijf letten dat ze goed synchroon staan en neem vooral de tijd om het zo goed mogelijk uit te voeren. Als je goed op alle punten let heb je snel een mooie en stabiele schutting!