Interieuradvies Assen; aandacht voor jouw wensen

Je interieur een nieuw leven in blazen of juist hulp bij het inrichten van een kale ruimte? Dit kan soms lastig zijn om zelf te doen. Hiervoor is er interieuradvies Assen. Een interieuradviseur kan je helpen bij het stijlen en inrichten van een ruimte of woning.

Combineren en decoreren

Het is soms lastig om je huidige meubels mooi te combineren met de nieuw gekochte meubels. Verschillende meubels die je mooi vindt, hoeven niet altijd leuk bij elkaar te staan. Hierbij kan interieuradvies Assen je helpen. Een adviseur kijkt met je mee om de meubels zo mooi mogelijk met elkaar te combineren. Daarna kan de adviseur je nog tips geven voor kussens of andere accessoires om de ruimte verder mee te decoreren, zodat het toch een mooi geheel wordt.

Passend Interieuradvies Assen

De indeling moet niet alleen passen bij wat je mooi vindt, maar ook bij de functionaliteit van de ruimte. Ook hierbij kan interieuradvies helpen. Bij het inrichten van een werkkamer, is het belangrijk om te zorgen dat alle benodigdheden in de ruimte aanwezig zijn. Denk hierbij niet alleen aan de werkplek, maar ook aan voldoende opbergruimte. Daarnaast kijkt een adviseur bij een interieuradvies Assen ook naar de juiste stoffen en materialen. Wanneer er bijvoorbeeld nog kleine kindjes aanwezig zijn in de ruimte, is het belangrijk om niet al te veel breekbaar materiaal te gebruiken. De ruimte moet naast functioneel ook veilig en praktisch zijn.

In gesprek

Een interieuradvies Assen moet natuurlijk passen bij jouw wensen. Daarom begint het maken van een interieuradvies Assen altijd met een kennismakingsgesprek. Naast dat je in dit gesprek kennis maakt met de adviseur, worden tijdens dit gesprek ook de wensen en behoeftes in kaart gebracht. Welke ruimte(s) wil je ingericht hebben, wat vinden jullie mooi en wat is er per se nodig? Het is dus handig om voorafgaand aan het kennisgesprek, dit soort dingen vast in kaart te brengen voor jezelf. Maak daarom een moodboard en verzamel beeldmateriaal van wat jij mooi vindt. Daarnaast is het handig om een plattegrond en eventueel foto’s mee te nemen van de in te richten ruimte. Op deze manier heeft de adviseur ook een goed beeld van de ruimte waarvoor jullie een interieuradvies Assen willen.

Het advies

Na het kennismakingsgesprek zal de adviseur het advies gaan uittekenen. Natuurlijk worden jouw wensen hierin meegenomen. Daarnaast wordt hier dus ook de functionaliteit en veiligheid van de ruimte in meegenomen. Het maken van een interieuradvies gebeurt steeds vaker in 3D. Zo wordt het voor jou nog duidelijker hoe de ruimte er dadelijk echt uit gaat zien. Wanneer de adviseur jouw advies klaar heeft, vindt er opnieuw een gesprek plaats. Het interieuradvies Assen zal dan met jou besproken worden. Wanneer er dingen zijn die nog niet helemaal aan jouw wensen voldoen, kan de adviseur dit altijd nog aanpassen in het ontwerp. De adviseur past de laatste dingen aan waarna het ontwerp van jouw interieur hopelijk helemaal naar wens is. Daarna kunnen de volgende stappen gezet worden om de ruimte daadwerkelijk in te gaan richten en te gaan stijlen, zodat jouw droominterieur werkelijkheid wordt.

Tags: