Je kamer perfect in balans

Comfortabel, mooi en knus. Zo zou ik mijn ideale huis samenvatten. Voordat je dit hebt bewerkstelligd moet je alles tot in de detail voorbereiden en afronden. Maar hoe dit je dit?

Om de puntjes op de i te zetten van je huis(kamers), zijn er vaak een paar dingen die door menig mens vergeten worden. Zo is het advies om een eisenpakket op te stellen en deze aan de hand van je eigen behoeftes in te richten. Hierdoor weet je precies wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld zicht op je tv en open haard, en wil je extra ruimte voor je computers of boeken? Dit kan je allemaal inplannen.

Een plan van de grond komen

Daarna moet je een grondplan en analyse maken. Vanuit deze plan kan je kijken wat de goede en zwakke punten van je woonkamer zijn. Hierdoor kun je de deuren, ramen, elektriciteitsvoorzieningen, schakelaars en vensterbanken op papier zetten. Hierdoor weet je of je al je behoeftes en benodigheden wel kunt plaatsen en hoe je ze gaat plaatsen. Ook andere dingen zoals trappen en verlaagde en ingebouwde elementen kun je hierin kwijt.

Organigram

Daarna moet je een organigram van de kamer maken. Omdat je weet wat de goede en slechte punten van de ruimte is, en kun je aan de slag gaan van hoe je te werk gaat. Elke activiteit en functies kun je zo met elkaar combineren en koppelen aan je eisenpakket. Hierdoor weet je wat je aan een bepaalde stuk ruimte allemaal hebt. Bijvoorbeeld je hebt een functie als ‘eetplaats’ en dan geef je de ideale ruimte een bepaalde cijfer. Aan de hand hiervan kun je kijken wat het belangrijkst is voor de desbetreffende ruimte.

Hou ruimte over

Het laatste, en belangrijkste advies is geef je kamer ruimte en zorg voor een open gevoel. Dit zorgt voor meer rust en een ruimtelijker gevoel in je kamer. Wanneer je een volgestouwde kamer krijg heb je al snel een vol gevoel en ben je het knusse en comfortabele gevoel al snel kwijt. Houdt daarom rekening met de juiste balans te vinden bij de inrichting!

Tags: