Je kantoor ontruimen, zelf doen of uitbesteden?

Je kantoor ontruimen, zelf doen of uitbesteden?

Bij het ontruimen van een kantoor komt veel kijken. Vaak verzamel je veel spullen in je kantoor. Veel daarvan zijn nog prima bruikbaar. Ze moeten opgeslagen worden, of verkocht. Ze kunnen ook aan het goede doel gegeven worden. Bij het ontruimen gooi je meestal ook veel dingen weg. Je zult dus al snel een flink aantal vuilniszakken verzamelen. Je kunt je kantoor zelf ontruimen, of je kunt het laten doen. 

Zelf je kantoor ontruimen

Als je genoeg tijd hebt en geen hoge kosten wilt maken, kun je je kantoor prima zelf leegmaken. Bedenk allereerst wat je met de spullen gaat doen. Spullen die nog goed bruikbaar zijn kun je proberen te verkopen. Je kunt ze ook aan een kringloopwinkel schenken. Spullen die kapot zijn of die niemand meer wil hebben zul je naar het grofvuil moeten brengen. Om grote spullen naar het grofvuil te brengen kun je een aanhanger of busje huren. Het grote nadeel van zelf je kantoor leegmaken is dat het veel tijd en energie kost. Heb je geen tijd, dan kun je beter een gespecialiseerd bedrijf inhuren. 

Bedrijfsontruiming laten uitvoeren door een specialist

Een gespecialiseerd bedrijf dat bedrijfsontruimingen uitvoert heeft vaak veel ervaring en levert de ruimte vaak binnen een paar uur bezemschoon op. Dat scheelt veel tijd en stress. Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijfsontruimingen kunnen je ook helpen met het afvoeren van het oude meubilair. Vaak kunnen zij het meubilair van je overnemen tegen een kleine vergoeding. Het meubilair wordt dan naar het goede doel gebracht. De spullen worden dan gratis aan mensen gegeven die het hard nodig hebben.

Kantoor verhuizen

Het kan ook zijn dat je je kantoor leeg moet maken omdat je gaat verhuizen naar een ander pand. Hierbij komt vaak iets meer werk kijken omdat alle spullen moeten worden ingepakt en worden vervoerd naar de nieuwe locatie. Dat is een flinke organisatie. Vaak moet er ook kantoormeubilair zoals kasten en bureau’s worden gedemonteerd. Bedrijven gespecialiseerd in bedrijfsontruiming weten precies wat hierbij komt kijken en kunnen de klus snel en efficiënt uitvoeren.