Keuken kopen

keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen? Dat is een grote investering! Hoe zorg je ervoor dat je de mooiste keuken voor de beste prijs in de wacht sleept?

Keuken informatie

Verdiep je eerst goed in je droomkeuken. Doe ideeën op en overweeg verschillende merken en de voordelen van bepaalde materialen. Hoe duidelijker je voor ogen hebt wat je wilt, des te beter!

Keuken tips

Voor je bij keukenzaken op bezoek gaat, geven we je graag wat tips mee. Deze zullen je helpen een goede deal te sluiten.

Voorbereiding

Bepaal je budget en maak een checklist. Welke apparatuur heb je absoluut nodig? Welke keukenstijl en -indeling prefereer je? Meet je keukenmaten op en neem deze afmetingen mee, wanneer je op keukenjacht gaat.

Vergelijk keukenzaken en hus prijzen en lees ervaringen online. Verdiep je in prijzen van keukenapparatuur, merken, materialen enzovoort. Hoe beter jij geïnformeerd bent, hoe kleiner de kans dat keukenverkopers je een poot kunnen uitdraaien.

Neem de tijd

Bij een keuken kopen ga je niet over een nacht ijs. Keukenverkopers zijn getraind om potentiële klanten te overtuigen tot aankoop over te gaan. Laat je echter niet onder druk zetten, zelfs niet als zogenaamd ‘extreem hoge’ korting wordt aangeboden. Ga altijd langs verschillende keukenzaken om offertes op te vragen.

Wees ook niet bang om over de prijs te onderhandelen. Dit is namelijk heel normaal in de keukenwereld en vaak wordt hier al rekening mee gehouden in de prijs.

Verkooptrucs doorzien

Hoe beter je verkooptrucs doorziet, hoe minder jij voor je keuken betaalt.

Zorg ervoor dat je de korting op keukens altijd in procenten te zien krijgt, niet in bedragen. Procenten zijn namelijk overzichtelijker

Een keukenverkoper kan zeggen dat hij met de bedrijfsleider gaat overleggen om een extra zacht prijsje te regelen. Dit is vaak een verkooptruc, maar in sommige gevallen valt het toch voordelig uit. Dit voorstel hoef je dus niet te ontmoedigen.

Het beste koop je je keuken in de tweede helft van de maand. Keukenverkopers zullen meer onder druk staan om hun targets te halen, waardoor ze soms extra korting aanbieden.