Klokken decoratie inspiratie

De klok bestaat al meer dan 1000 jaar

Bijna elk huis heeft wel een of meerdere klokken. In de woonkamer, de keuken of de slaapkamer, een klok is eigenlijk altijd wel handig om aan de muur of op een tafel te hebben. De klok bestaat al honderden jaren en de uitvinding van het uurwerk gaat zelfs terug naar de 10e eeuw door de Fransman Paus Silvester II. Het feit dat we 1000 jaar na dato nog steeds de mechaniek gebaseerd op deze uitvinding gebruiken, geeft wel aan wat voor een vooruitstrevende uitvinding dit in die tijd moet zijn geweest.

De klok van nu is echter veel meer dan de klok van toen en gek genoeg is de tijd niet alleen het belangrijkste, maar is het design van de klok een veel grotere rol gaan spelen. Ondanks de vele concurrenten die de klok er in de laatste tientallen jaren heeft bijgekregen met smartwatches en telefoons, is de klok nog steeds overal te zien en te verkrijgen.

De gebruikte materialen voor de klok bepalen de stijl

Wanneer je de mogelijkheid hebt om een klok aan de muur te hangen dan is een ronde wandklok vaak een veelgemaakte keuze. Dit type klok kom zeer veel voor en is erg makkelijk in te passen in verschillende interieurs. Om ervoor te zorgen dat de klok goed past bij het interieur, is het belangrijk om te kijken naar het design, maar ook naar bijvoorbeeld het materiaal dat gebruikt is voor het maken van de klok.

Tegenwoordig kun je klokken krijgen in verschillende soorten materialen, van metaal tot glas en van hout tot kunststof. Elke materiaalsoort heeft haar eigen uitstraling en invloed op de sfeer in de ruimte waarin de klok wordt opgehangen of neergezet. En ook alle kleuren zijn vertegenwoordig, al blijft de zwarte klok het meest populair.

De meeste klokken worden tegenwoordig online verkocht

Vroeger moest je voor een klok vaak naar een speciaalzaak, maar tegenwoordig is dit meer verschoven naar het internet. Er zijn verschillende webshops operationeel met een ongekend groot aantal verschillende klokken, waar je altijd de klok kan vinden die het beste past in de ruimte bij jou thuis.

Een stationsklok is niet alleen een klok die we op de stations zien, maar ook een soort model waarbij de klok niet recht op de muur hangt maar aan de zijkant aan de muur of het plafond bevestigd wordt, zodat je een dubbelzijdige wijzerplaat hebt en vanuit verschillende hoeken de tijd af kan lezen. Dit type klok past erg goed in een modern of retro interieur.

Tags: