Last van de zon? Kies voor plisse gordijnen of screens

screens

De zon is natuurlijk heerlijk om in de lente en zomer in je tuin van te genieten. Maar als je binnenshuis bent, kan fel zonlicht dat je huis binnenvalt juist heel vervelend zijn. Je wordt er bijvoorbeeld door verblind of het licht valt op je tv-scherm, zodat je niet relaxed naar de televisie kunt kijken. Hoog tijd om in te grijpen! Door stijlvolle plisse gordijnen of screens aan te schaffen, ben je binnen no time van het vervelende invallende zonlicht af. Maar naast zonlicht op afstand houden, hebben plisse gordijnen en screens nog veel meer moois te bieden. Lees snel verder wat de meerwaarde is van plissé gordijnen en screen zonwering.

Plissé gordijnen en screenzonwering zijn gemakkelijk in het gebruik


Aantrekkelijk aan plisse gordijnen en screens is dat deze soorten binnenzonwering bekendstaan als erg gebruiksvriendelijk. Bij varianten zonwering zijn eenvoudig te bedienen. Vaak met een koordje, bedieningsstang of, ook dat kan tegenwoordig, via een elektrische (afstands)bediening. De eenvoudige bediening maakt het gebruik praktisch en helpt om snel de juiste afstemming te vinden tussen lichtinval en privacy.

Stijlvol en elegant qua uiterlijk


Zowel plissé gordijnen als screenzonwering zien er stijlvol en elegant uit. Ben je op zoek naar een interieur met een fraaie en eigentijdse uitstraling, dan kun je met beide soorten zonwering je hart ophalen. Qua patronen, stijlen en kleuren is er met beide varianten zonwering namelijk veel mogelijk. Voor elk type woonstijl is dan ook wel een passende soort zonwering te vinden, die helemaal aansluit op wat jij (en/of je partner) voor ogen hebt/hebben.

De temperatuur reguleren is een stuk gemakkelijker met goede zonwering


Een belangrijk voordeel van goede zonwering zoals plissé gordijnen of screenzondecoratie, is dat ze prima bruikbaar zijn om de temperatuur in huis af te stemmen op jouw wensen. Plisségordijnen en screenzonwering zorgen tijdens de hete zomermaanden dat je het in huis een stuk frisser en koeler kunt houden. Tegelijk hebben ze ook een isolerende werking. Sluit je de zonwering af, dan houd je daarmee extra warmte binnen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen, want de kachel kan al snel een paar graden lager gezet worden, zeker als je screenzonwering hebt of elektrische rolluiken. Een goede tip is om in winter, bij helder en zonnig weer, je zonwering open te laten staan. Hierdoor komt er dan juist mee warmte naar binnen en kun je je woning gratis een beetje extra opwarmen. En dat is lekker toch?

Zonwering is niet zo duur als veel mensen denken


Ten slotte is zonwering van het type screens- of plisségordijnen niet zo duur als veel mensen vermoeden. Koop je jouw zonwering bij een ervaren en professionele speciaalzaak, dan ben je gegarandeerd van scherpe prijzen. Woonwinkels en speciaalzaken in zonwering kopen hun materialen en producten namelijk voordelig in bij groothandels en fabrieken. Deze voordelige inkoop betekent dat de prijs die je als klant betaalt, uiteindelijk lager uitvalt. En dat is natuurlijk niet verkeerd, want het leven is vandaag de dag al prijzig genoeg!