Leuke ideeën met fotolijstjes

Leuke ideeën met fotolijstjes

Fotolijsten trekken de aandacht naar je foto’s toe en beschermen ze tegen stof, krassen en slijtage. Bijna iedereen stelt graag een aantal foto’s tentoon op plekken waar ze goed zichtbaar zijn en iedereen ervan kan genieten. Er zijn veel manieren waarop je je fotolijsten op een leuke manier kunt ophangen. In dit artikel bespreken we ze. 

Glazen potten

Wist je dat je glazen potten die je niet meer gebruikt heel goed als fotolijsten kunt gebruiken? Was de pot goed om alle resten die er eventueel in zitten te verwijderen. Als de pot droog is plaats je de foto’s erin. Het geeft een erg leuk en origineel effect. Je kunt de glazen potten overal neerzetten waar je maar wilt. Zet ze apart neer op een bijzettafeltje of in een groepje op de vensterbank. 

Hout

Heb je een landelijk interieur en houd jij van de natuur? Dan kun je op een makkelijke manier zelf houten fotolijsten maken. Gebruik hiervoor zwerfhout wat je vaak langs rivieren kunt vinden of hout wat je eventueel in de schuur hebt liggen. Kies voor 4 ongeveer gelijke stukken of zaag deze op maat. De stukken hoeven niet perfect recht te zijn. Als de stukken niet helemaal recht zijn geeft dat juist een speels effect. Maak een vierkant ter grootte van je foto en sla aan de uiteinde van de latten een paar spijkers. Maak je foto aan de achterkant vast met tape of met een klein spijkertje. 

Hout

Kaarsen

Ook een leuk en origineel idee. Plak je leukste foto’s op een  potje met daarin een kaars. Als je de kaars aansteekt, licht de foto ook op. Dat geeft een leuk effect in de avond. In de pot kun je een foto van je partner doen, of een foto van die ene geweldige vakantie. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook voor kaarsen geldt dat je ze overal kunt neerzetten waar je wilt. 

Langspeelplaten

Langspeelplaten zijn een leuke manier om fotolijsten te maken. Als je van muziek houdt is dit de manier om je woonkamer te decoreren. Knip foto’s in cirkels en plak ze op het midden van de langspeelplaat. Neem een muur in je huis en hang de platen in een rij aan de muur.