Met deze tips creëer jij echt een toffe tuin!

Het is zomer en dat betekent: naar buiten! Het is heerlijk om van de zon te genieten en even bij te tanken van een lange werkdag. Niets is leuker om in een tuin te zitten die echt ‘af’ is. Bij veel mensen is dit nog een lastigere klus dan gedacht. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om die tuin van jou om te toveren tot een toffe tuin! 

Een bar in je tuin

Eerlijk is eerlijk: een middagje of avond in de tuin is niet compleet zonder een koud biertje of een glaasje wijn. Hoe fijn is het dan om een klein barretje in je tuin te plaatsen?! Het hoeft niet eens een grote bar te zijn. Een mooie tafel met daarin een koelbox (ja, die bestaan echt!) is eigenlijk al voldoende. Nog een mooie kast of wandplank om je glazen op neer te zetten en je bar is in principe al af! 

Genieten tot in de late uurtjes

Zomeravonden zijn de beste avonden. Het is tot laat licht en de temperaturen zijn ook niet mis. Maar bereid je je tuin ook voor op de avonden waarop het weer wat frisser wordt? Ook dan wil je zo lang mogelijk van je tuin blijven genieten. Een vuurtafel is daar een hele goede oplossing voor. Het biedt sfeer en warmte (letterlijk en figuurlijk), waardoor jij ook in het begin van het najaar tot in de late uurtjes van je tuin kan genieten. Niet zo’n grote tuin? Dan is een vuurzuil een goede oplossing! 

Licht, camera, actie! 

Sfeerlichten maken een tuin wel compleet als je het ons vraagt. Daarom is het goed om te investeren in mooie tuinlampen. Niet te fel, gewoon een warme gloed. Pas je dan trouwens wel op met muggen? Sfeerlampen zijn natuurlijk heel leuk, muggenbulten wat minder. Een goede citronellakaars kost niet zo veel, maar levert je wel een hoop op!