Met deze tips kies je jouw perfecte tuinmeubel

  • Tuin
  • 05 augustus 2020
  • Home
  • Tuin
  • Met deze tips kies je jouw perfecte tuinmeubel
tuinmeubelen

Deze zomer is wat anders dan andere jaren en daarom vertoeven we veel in onze achtertuin of op het balkon. Belangrijk dus, om een goed tuinmeubel te scoren zodat je optimaal kunt genieten tijdens lange zomeravonden. Een nieuw tuinmeubel is echter vaak een behoorlijke investering, dus hoe maak je de juiste keuze in het grote aanbod? Om deze keuze te maken zijn verschillende factoren belangrijk, zoals onderhoud, mate van comfort, past het bij jouw interieur, stijl en natuurlijk de beschikbare ruimte op je balkon of in je achtertuin. Om de keuze wat te vergemakkelijken zetten wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje!

Beschikbare ruimte

Allereerst is het van belang te kijken hoeveel ruimte je hebt. Waar wil je het tuinmeubel neerzetten? Op een klein balkon of op een groot terras in de tuin? Als je de afmetingen van de ruimte hebt bepaald, kun je gerichter zoeken naar een tuinmeubel dat in jouw ruimte past. Zo kies je bijvoorbeeld voor een grote loungebank in een ruime tuin of voor een opklapbaar meubel op een klein balkon. Zo berg je het gemakkelijk weer op als je de ruimte nodig hebt.

Zet jouw meubel overigens niet precies in de beschikbare ruimte, maar houd wat ruimte over. Zo kan iedereen er gemakkelijk omheen lopen. Ook heb je dan nog wat ruimte voor een mooie plant of sfeervolle accessoires en verlichting.

Gebruik

Waarvoor ga je het tuinmeubel gebruiken? Wil je graag aan tafel eten met je gezin en vrienden? Kies dan voor een bistroset of tuinset met een eettafel en meerdere stoelen. Wil je op jouw tuinmeubel vooral relaxen, een boek lezen of genieten van de zon? Kies dan voor een luxe loungeset of een fijn ligbed.

Materiaal en onderhoud

Denk bij aankoop van je nieuwe tuinmeubel ook aan het materiaal en hoe je dit moet onderhouden om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Ga je voor ultiem gemak? Kunststof tuinmeubelen zijn goedkoop én gemakkelijk schoon te houden met wat water en zeep. Kies je voor een meubel gemaakt van artwood, polyrotan of aluminium? Dan geniet je vrijwel altijd van een onderhoudsvrij en weerbestendig meubel. Tuinmeubelen van deze materialen kun je het gehele jaar buiten laten staan en maak je gemakkelijk schoon met wat water en zeep. Daarnaast verplaats je materialen als polyrotan en aluminium gemakkelijk en snel, omdat ze licht van gewicht zijn.

Kies je voor een stoer hardhouten meubel? Dan kies je voor een stevig meubel! Verleng de levensduur van het meubel door het hout na aankoop te behandelen met olie. Zo is het meubel weerbestendig en gemakkelijk schoon te houden.

Look & Feel

Tenslotte moet het tuinmeubel natuurlijk wel de juiste sfeer uitstralen op jouw terras of balkon! Ga je voor een 50’s retro look met strakke lijnen? Een natuurlijke, gezellige look met polyrotan? Of een stoere look met houten materialen? Om het helemaal af te maken fleur je jouw ultieme tuinmeubel op met een fijn kleed en zachte kussens.

Bron: https://www.latour-lith.nl

Tags: