Nieuwe verlichting aanleggen in huis

Nieuwe verlichting aanleggen in huis

Heeft u een nieuwe woning, verhuist u uw meubels of heeft u donkere hoekjes in de tuin of zolder? Dan wil je meestal extra verlichting installeren. Als u van plan bent de verlichting door professionals te installeren, dan weet u zeker dat dit veilig gebeurt. Maar welk type verlichting kies je eigenlijk?

Welke soorten verlichting zijn er?

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer van uw woning. Een lamp ophangen kan iedereen, maar een plek op een ideale manier verlichten vereist meer kennis en ervaring. Een elektricien kan u adviseren en kan u helpen bij het opstellen van een lichtplan zodat uw binnenverlichting ook bijdraagt ​​aan het creëren van de juiste woonsfeer. U heeft hierbij de keuze uit verschillende soorten verlichting.

  • Basisverlichting: Dit is elk soort verlichting dat nodig is om een ruimte te verlichten. Bijvoorbeeld de lampen in de hal of de plafondlampen in de badkamer.
  • Accentverlichting: Dit soort verlichting wordt gebruikt om iets te markeren en ergens de aandacht op te vestigen. Denk aan een schilderij of beeldhouwwerk. Dit type verlichting ziet u het vaakst in de woonkamer door de plaatsing van spots.
  • Functionele verlichting: Dit is een praktische verlichting als extra lamp, die uw bureau-, toonbank- of leeslamp extra kan verlichten. Functionele verlichting is meestal helder en gericht op een specifieke plaats.
  • Sfeerverlichting: Dit is meestal een zacht, warm licht. Vaak wordt hiervoor gebruik gemaakt van een dimmer.

Maak eens een afspraak met uw elektricien

Zoals u ziet, is ideale verlichting meer dan alleen een kroonluchter aan het plafond. Professionals kunnen u niet alleen helpen bij het installeren van de juiste elektra maar ook bij het plaatsen van de verlichting. Daarnaast kunnen ze met u meedenken over welk type verlichting het beste is voor de ruimte. Maak gerust gebruik van deze kennis en ervaring, elektriciens kunnen u wellicht op nieuwe ideeën brengen. Woont u in de omgeving van Den Haag? Maak dan bijvoorbeeld eens een afspraak met Elektricien Den Haag

Tags: