Op zoek naar industriële kasten? Hier rekening mee houden!

  • Home
  • Interieur
  • Op zoek naar industriële kasten? Hier rekening mee houden!

Bent u ook iemand die houdt van een industrieel interieur? In dat geval zult u op een zeker ogenblik ongetwijfeld over willen gaan tot het kopen van één of misschien zelfs meerdere industriële kasten. Het betreft hier in de praktijk kasten welke zijn gemaakt van ruige materialen en die veelal beschikken over metalen accenten. Bovendien is het ook nog eens zo dat kasten met industrieel design zich veelal kenmerken door een rustig kleurenpalet. Bent u eveneens van plan om over te gaan tot het aanschaffen van industrieel getinte kasten? Weet u echter nog niet helemaal waar op dit vlak rekening mee te houden? Dat wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina.

             Stevige en robuuste kasten voor in uw interieur

Wanneer u ervoor kiest om een industriële kast te kopen zult u meteen kunnen vaststellen dat dit type kast altijd beschikt over een stevig en robuust karakter. Dit is grotendeels het gevolg van het feit dat heel wat industriële kasten zijn vervaardigd uit een combinatie van beton en metaal. Deze combinatie zorgt er op hetzelfde moment echter eveneens voor dat heel wat industriële meubels over duidelijke grijstinten beschikken. Meubels die zijn vervaardigd uit een combinatie van hout en leer kunnen eveneens zeer industrieel getint zijn terwijl ze toch een extra warme uitstraling aan uw interieur kunnen geven. Uit welke materialen uw industriële kasten uiteindelijk zullen bestaan is uiteraard vooral afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover u beschikt.

             De keuze van hout voor industriële kasten

Wanneer we het hebben over kasten met een industrieel design is het zo dat veel mensen al snel denken in de richting van bijvoorbeeld een metalen lockerkast. Het kan echter ook anders. Heel wat industrieel getinte kasten zijn namelijk tegenwoordig vervaardigd uit hout. Hiervoor wordt er in het bijzonder gebruik gemaakt van eikenhout. Niet alleen de stevigheid van deze houtsoort, maar ook de ruwe nerven waarover ze beschikt zorgen ervoor dat dit een uitstekend materiaal is voor het vervaardigen van industriële meubels. Gaat u ook een kast in deze houtsoort bestellen? Kies er dan bij voorkeur voor om deze af te werken met een soft touch lak. Op deze manier zal uw industriële kast haar onbewerkte uitstraling behouden terwijl ze tegelijkertijd toch optimaal wordt beschermd tegen eventuele verkleuring, vuil evenals vlekken die er mogelijks op kunnen verschijnen.

             Industriële kasten in een ‘light industrial’ interieur

Vandaag de dag is het zo dat vooral de ‘light industrial’ woonstijl een absolute trend is. Bij deze stijl van inrichting wordt ervoor gekozen om een stoere inrichting te creëren waarbij gebruik wordt gemaakt van accenten van metaal evenals onbewerkt hout. Bij deze woontrend wordt ervoor gekozen om warme(re) kleuren toe te voegen met in het bijzonder bruintinten zoals beige evenals cognac. Andere kleuren die in een light industrial interieur tot hun recht kunnen komen zijn met name groen en midden- en donkerblauw. Ook dit zijn dus kleuren welke u zonder probleem kunt overwegen bij het kopen van een industriële kast. Voor welke van deze kleuren u uiteindelijk ook mag kiezen, u zult altijd kunnen vaststellen dat een kast met industrieel design een meerwaarde zal betekenen voor in uw interieur. Voor industriële kasten en meubelen, kunt u dag en nacht terecht in de webshop van Giga Meubel.

Tags: