Polyester plantenbakken, de nieuwe trend!

  • Home
  • Tuin
  • Polyester plantenbakken, de nieuwe trend!

Green Leaf Plant With Pots

Waarom polyester?

Ze zijn nog niet zo lang op de markt: de polyester plantenbakken. Deze plantenbakken hebben vele voordelen, bijvoorbeeld dat ze vorstbestendig zijn! Vocht nemen ze niet op, waardoor er geen scheuren ontstaan wanneer het vriest. In de winter kun je ze dus gewoon buiten laten staan. Je kunt wat gaten in de plantenbak boren voor een goede afwatering. Ze zijn in veel maten en kleuren verkrijgbaar. Lees hieronder verder wat mogelijk is!

Spelende kinderen

Heb je spelende kinderen in de tuin? Als ze door de tuin rennen en er valt een keer een plantenbak om, hoef je niet bang te zijn dat deze stuk gaat; polyester is een stevige, harde kunststof, en zal daardoor niet snel scheuren of kapot gaan.

Warmte

Als je bomen in de tuin hebt staan die vorstgevoelig zijn, zullen hun wortels lekker warm blijven door de polyester plantenbak. De binnenzijde is namelijk voorzien van EPS isolatie. 

Kleur

Nog een leuk weetje: de bakken zijn zowel binnen als buiten gekleurd. Dat betekent dat als er een beschadiging op komt dit amper te zien is. De meest populaire kleuren zijn zwart en wit. Je kunt diverse maten, kleuren en vormen bestellen. Het is zelfs mogelijk ze aan te laten passen als vijver, om je vissen in te laten zwemmen!

Of je nu een moderne of een klassieke tuinuitstraling hebt, de plantenbakken passen overal bij. En je kunt ze makkelijk schoonmaken: alleen water is voldoende om ze weer als nieuw te laten zijn. 

Overdekt terras

Veel mensen gebruiken de polyester plantenbakken ook om een overdekt terras te creëren: je kunt vier stuks op de hoeken van een terras plaatsen, en er dakplatanen in zetten (snelgroeiende boompjes). De dakplanten zullen naar elkaar toe groeien, waardoor een overdekte zitplaats waar je gezellig met gasten kunt tafelen.

Levensduur

Met een gemiddelde levensduur van 15 jaar heb je lang plezier van deze mooie aanschaf!

Krokussen in de lente, sneeuwklokjes in de winter, veel variatie is mogelijk zonder enige vervanging van de supersterke plantenbak.

Tags: