PVC vloer is de perfecte vloer

Een PVC vloer gaat langer mee en is gemakkelijker in onderhoud. De vloer heeft sterk geluiddempende kwaliteiten en laat warmte gemakkelijk door. Plakplinten ben je niet nodig, zoal delen van de vloer gemakkelijk te vervangen zijn en het aanbod tegenwoordig heel erg groot is. Zie hier; de voordelen van een niet van hout te onderscheiden PVC vloer, een vloer die sterk in opmars is.

PVC vloer gaat langer mee

Ga je een PVC vloer kopen, dan weet je dat je iets meer geld neer moet leggen dan voor bijvoorbeeld een vloer van vinyl of een vloer van laminaat. Uitgesmeerd over het aantal jaren zal het prijsverschil echter nogal meevallen, omdat de vloer van PVC beduidend langer meegaat. Valt dus omgerekend nogal mee met het extra geld dat je bij aankoop kwijt bent. Nog iets, heb je de vloer laten leggen, dan hoef je er voorlopig niet naar om te kijken, want betreft onderhoud vraagt een PVC vloer weinig. Je maakt de vloer schoon met een dweil en een neutraal reinigingsmiddel en gebruikt ook gewoon de stofzuiger. Bij een vloer van dit soort materiaal is niet snel sprake van slijtage, simpelweg omdat er sprake is van een heel stevige slijtlaag.

Vloerverwarming

Helemaal als je in een knus appartement woont, is PVC de best denkbare vloer. Zelf erger jij je vast ook aan loopgeluiden van de buren, door voor een vloer te kiezen demp je die geluiden perfect. Dat zullen je buren ook wel prettig vinden. de vloeren laten gemakkelijk warmte door en passen zich ook al snel aan de temperatuur aan. Niet voor niets wordt de combinatie dit type vloer en vloerverwarming als een ideale combinatie gezien. Bij het leggen van een vloer ben je bovendien geen plakplinten nodig. Je legt – of beter: laat leggen –  de PVC onderdelen gewoon strak tegen de muur. Plakplinten worden door veel mensen nogal eens als minder fraai beschouwd.

Beschadigd deel verwijderen

Hoewel het niet snel zal gebeuren, zou er schade aan je PVC vloer kunnen ontstaan. Is dit het geval, dan hoef je geen nieuwe vloer aan te schaffen maar vervang je het beschadigde deel van de vloer door nieuwe delen. Kind kan de was doen en het beschadigde deel van de vloer kun je met ondersteuning van een föhn eenvoudig verwijderen. Tenslotte speelt ook het enorme aanbod dat er tegenwoordig in PVC vloeren is als een groot voordeel van deze vloeren beschouwd. PVC vloeren zijn amper te onderscheiden van hout, terwijl PVC gewoon kunststof is.

Viltjes

Genoeg voordelen dus, is er dan niets te bedenken wat niet in het voordeel van PVC vloer spreekt? Nou, nadelen zijn er amper. De kans op beschadigingen door zand en steentjes bijvoorbeeld, voorkom je door voor inloopmatten te kiezen, onder de pootjes van tafels en stoelen doe je viltjes en over de aankoopprijs hebben we het al gehad. Die valt afgezet tegen de levensduur nogal mee. Topvloer dus, een vloer. Ook het feit dat het zo goed als onderhoudsarm is spreekt aan en daarom zie je PVC vloeren lang niet alleen in huizen, maar ook in kantoren.

Bron: https://vloerenraamdecor.nl/

Tags: