Schuif eens op die deur!

Deur

Sorry, flauwe woordgrap.

Maar je oude deuren aan de kant schuiven en er schuifdeuren voor in de plaats hangen is helemaal niet zo’n verkeerd idee. Er zitten vele praktische voordelen aan die we zometeen voor je uiteen zullen zetten. Zeker als je van plan bent de invulling van je interieur van de grond af aan te gaan pakken, kunnen we je een schuifdeursysteem van harte aanbevelen, helemaal als je dit wilt gebruiken om de toon voor je nieuwe woonstijl te zetten.

En dan is een schuifdeur ook nog eens heel praktisch in gebruik waar het de opdeling van je ruimte betreft. Ook is een schuifdeur behoorlijk massief, waardoor deze een mooie prominente plek inneemt in je huis. De keuze voor het materiaal en de eventuele transparantie of zelfs reflecterende eigenschappen ervan hebben hier uiteraard invloed op.  Laat je inspireren door alle belangrijke facetten die het aanschaffen van een schuifdeursysteem zo’n verstandige keuze maken!

Extra ruimte

Oké, even nuanceren; we bedoelen niet dat het oppervlak van je woonkamer nu opeens verdubbelt, sorry. Maar de ruimte die een gewone deur inneemt in openstaande toestand inneemt krijg je er wel bij als je voor een schuifdeursysteem kiest. Je zult tevens merken dat deze deur gewoonweg niet klappert als er sprake is van tocht. Er tegenaan lopen kan nog wel maar dan moet je wel héél goed je best doen. Wij kunnen het weten…

En gevoelsmatig is je huis een stuk groter wanneer je de schuifdeur open hebt staan in verhouding met de gesloten toestand. Bovendien kun je ze gebruiken als kastdeuren in je slaapkamer of de hal, zodat bezoekers – en jijzelf uiteraard – niet tegen spullen aan hoeven te kijken die je niet in het zicht wilt hebben.

Een maat voor het leven

Ja. We bedoelen hiermee het FORmaat van je deur. Omdat iedere deuropening andere afmetingen heeft, geldt dat ook voor je deur. Gelukkig zijn er genoeg professionals om uit te kiezen die jouw deur op maat kunnen maken, zodat je deze met groot gemak kunt bevestigen aan de rails en het deurbeslag.

Maar wie gezegend is met een beetje handigheid en creativiteit kan dit natuurlijk ook zelf oppakken. Kies zelf je materialen uit en maak deze op maat, stel de deur samen en geef hiermee helemaal zelf invulling aan het uiterlijk van je nieuwe portaal. Dan weet je meteen zeker dat je een match maakt met de rest van het interieur. Of je past dat juist op je deur aan!

Hout of staal kan allemaal

Maak zelf de keuze voor het materiaal. Dat geldt zowel voor het beslag als de deur zelf.

Het beslag is bijvoorbeeld erg populair in uitvoeringen van gepoedercoat of roestvrij staal. Deze maken een prachtige aansluiting op zowel metalen deuren als poorten van hout. Bovendien behoort ook (spiegel)glas tot de mogelijkheden. Wat maakt voor jou de beste match? Ga volledig af op je eigen voorkeuren.

Stijlvorming

Niet alleen het oppervlak van de deur zelf maar ook de sets met deurbeslag hebben invloed op de uiteindelijke uitstraling van het geheel. Lees je goed in over de mogelijkheden, zodat je je woning een moderne, authentieke of juist industriële sfeer kunt meegeven. Ook belangrijk is de zichtbaarheid van het deurbeslag. Er zijn namelijk zowel hangers die aan het oppervlak van de deur bevestigd zitten als sets die je helemaal bovenop bevestigt. Zo verleg je de focus weer helemaal naar de deur zelf. ‘t Is uiteraard maar net wat je wilt.

Allerlei accessoires

Er bestaan allemaal mogelijkheden om je nieuwe schuifdeur nóg mooier te maken dan die al is! Er zijn bijvoorbeeld handgrepen beschikbaar van zowel leer als staal in allerlei verschillende stijlen. Ongetwijfeld vind je een set die precies past bij de sfeer die jij voor je woning hebt bepaald. Met een handig slot is het ook mogelijk om je schuifdeur af te sluiten. Je kunt er bovendien een deurklopper op installeren, evenals een softclose systeem dat voorkomt dat je deur hard dicht valt.

Tags: