Slot vervangen? Vraag het de ervaren slotenmaker

Een slot dat weigert. De deur dicht met je sleutels aan de andere kant? Sleutels kwijt? Hét moment om na te denken over het vervangen van het slot op je voordeur. Tijd om contact op te nemen met de ervaren slotenmaker.

Eén sleutel voor meerdere sloten

Je kunt kiezen uit een aantal opties. Je kunt alleen het betreffende slot vervangen, maar dan heb je er weer een nieuwe sleutel erbij.  Je kunt er ook voor kiezen meteen een aantal andere (onveilige) sloten in en om het huis te vervangen. Kies dan voor overal hetzelfde slot, met één dezelfde sleutel voor al die sloten. Nooit meer zoeken naar de juiste sleutel aan je groeiende sleutelbos. Het is bovendien voordeliger dan steeds maar weer een ander slot aanschaffen, omdat de slotenmaker maar één keer hoeft voor te rijden en je maar één sleutel (je krijgt drie dezelfde) nodig hebt.

Ga voor kwaliteit en veiligheid

Kies wel altijd voor kwaliteit. De ervaren slotenmaker kan je daar goed in adviseren. Sloten moeten voorzien zijn van een SKG-keurmerk. Hoe meer sterren, hoe veiliger (max. 3 sterren). Plaats je zo’n slot alleen op je voordeur, dan vormen de andere sloten in huis alsnog een risico voor inbraak.

Diverse sloten in één keer vervangen is natuurlijk wel een kostenpost. Is uw budget niet toereikend dan kunt u overwegen met de slotenmaker af te spreken dat hij de diverse sloten in etappes vervangt. Dit zal wel wat extra kosten met zich meebrengen.

Laat sloten vervangen door de ervaren slotenmaker

Ga beter niet zelf sleutelen aan je sloten. De ervaren slotenmaker weet precies hoe hij zonder schade aan de deur het oude slot kan verwijderen en het nieuwe slot moet plaatsen. Bovendien kan hij je adviseren over welk type slot het beste bij jou past.

Tags: