Sluit je woning goed af

Misschien heb je niet altijd veel te verbergen, maar soms is het gewoon fijn om geen ongewenste pottenkijkers te krijgen. Ook bij kleine dingetjes, zoals bij het avondeten, is het niet fijn dat iedereen mee kan kijken. Hoe creëer je privacy in huis? Zo laat ik zien dat producten als raamfolie inbraak weren.

80 procent meer inbraken in de wintermaanden

Wist je dat er meer inbraken zijn in de winter- dan in de zomermaanden? In sommige gemeenten stijgt het aantal pogingen tot inbraak met 80 procent. December is de uitschieter. Dat komt omdat veel mensen dan vaak gepland van huis zijn. Als het in huis donker is wordt het voor de inbrekers ook duidelijk dat je er niet bent. Zij kunnen dan ongezien in huis komen. Neem daarom maatregelen tegen deze indringers en overweeg de volgende maatregelen.

Plaats raamfolie

Door een raamfolie te plaatsen heb je zeker geen last van pottenkijkers. Je hebt verschillende soorten folies. Je hebt gematteerde raamfolie. Hierbij kan je aan beide kanten niet naar elkaar kijken. Ook heb je de spiegelende folie. Hierbij wordt de inkijk onmogelijk als het buitenlicht sterker is dan het licht binnen. Als je binnen het licht aan doet, dan kan men vanuit buiten je woonkamer zien. De folie reflecteert namelijk het licht van binnen, waardoor je niet meer kan zien wat er zich buiten afspeelt.

Bepaal zelf je privacy

Als het vroeg donker is, krijg je al gauw inkijk. Om dit te beperken kan je kiezen voor allerlei zonweringen, zoals rolluiken, markiezen en jaloezieën. Het voordeel hiervan is dat je zelf je privacy bepaalt.  Deze zonweringen bieden nog meer voordelen. Zo kan je het met rolluiken echt heel donker maken, beperk je geluidsoverlast en zijn energiebesparend.

Verschuif je meubilair

Geen zin om beschutting te kopen? Je kan ook meer privacy door met je meubels te schuiven. Zo kan een wand plaatsen en je slaapkamers het beste achterin het huis plaatsen. Dit scheelt weer inkijk als je weer een ‘subtiele’ houding hebt aangenomen!

Met deze tips maak je het voor onbevoegden wel erg lastig. En onthoud altijd: lamp aan, raam dicht en deur op slot!

Tags: