Tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Heb je onlangs een nieuwe woning aangeschaft? Dan is de eerste stap natuurlijk het verbouwen en schoonmaken van de woning, zodat je zo snel mogelijk in je nieuwe stulpje kunt intrekken. Maar daar is natuurlijk ook een verhuizing voor nodig. De woningontruiming en het overbrengen van al je kostbare spullen naar je nieuwe woning is een flinke klus, die veel stress kan opleveren. Maar dit hoeft niet altijd, zeker wanneer je goede voorbereidingen treft en op tijd de nodige hulp inschakelt van vrienden, familie of zelfs een professioneel verhuisbedrijf. Daarnaast zijn er enkele tips om je verhuizing soepel te laten verlopen.

 

Een goede planning

Voordat het zover is en de woningontruiming kan beginnen, doe je er goed aan om overzicht te creëren. Maak vooraf een goede planning, zodat je precies weet wat er moet gebeuren en wanneer dit moet gebeuren. Op die manier is de kans een stuk kleiner dat je dingen vergeet en in de stress schiet. Maak een lijstje van alle taken die die je moet voltooien en zet deze in volgorde van wanneer wat moet gebeuren. Zo hoef je bovendien ook niet alles te onthouden en kun je het van je af zetten.

 

Gestructureerd inpakken

Inpakken is natuurlijk een belangrijk onderdeel van iedere verhuizing. Hoewel het misschien niet het leukste klusje is, is het toch belangrijk om hier op tijd mee te beginnen. Begin altijd met de spullen inpakken die je eigenlijk zelden gebruikt, zoals spullen die op zolder of in de kelder staan. Bewaar de spullen die je zowat dagelijks gebruikt tot het laatste. Pak al je spullen zorgvuldig in. Koop hiervoor stevige verhuisdozen, die ook geschikt zijn voor zwaardere spullen. Schrijf ook op alle verhuisdozen wat er in zit, of in welke kamer het moet komen te staan.

Waardevolle spullen zelf veilig vervoeren

Heb je veel waardevolle spullen? Dan is het natuurlijk belangrijk om deze vooraf goed in te pakken zodat deze netjes en veilig kunnen worden verhuisd. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je waardevolle spullen sneuvelen tijdens de verhuizing. Het is altijd een goed idee om je meest waardevolle spullen zelf te verhuizen. Zo kun je breekbare spullen het beste zelf in je eigen auto vervoeren. Denk hierbij aan schilderijen, apparatuur als computers en Tv’s en spullen met een hoge emotionele waarde. Probeer deze kwetsbare spullen zoveel mogelijk in hun originele verpakkingen te vervoeren. Heb je deze niet meer? Dan kun je bubbeltjesplastic en dekens gebruiken om ze veilig te vervoeren.

Schakel een verhuisbedrijf in

Heb je ontzettend veel spullen en zie je door de bomen het bos niet meer? Heeft niemand in je vriendenkring of familie een grote bestelbus beschikbaar? Dan kun je altijd de hulp van een verhuisbedrijf inschakelen. Zij zijn tenslotte gespecialiseerd in verhuizingen en hebben hier dan ook de nodige middelen voor beschikbaar. De kosten kunnen echter wel wat hoog oplopen. Heb je niet zoveel financiële ruimte? Dan is het verstandig om een deel al zelf te doen met  vrienden of familie om zo enige kosten te besparen. De rest kun je dan overlaten aan de professionele verhuizers.

Tags: