Tips voor het decoreren van uw huis plafond

White Couch Near Black Mat

Decoratie is iets wat ons nog meer doet houden van ons huis. In elke ruimte waar we details, kleuren en elementen gebruiken, hebben we een grotere identificatie met ons huis. Als de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer en elke kamer onze speciale aandacht verdienen, dan is er één plek waar we uiteindelijk vergeten om te decoreren: het plafond.

Zelfs als een van de meest voorkomende plafonddecoraties de sterrenhemel in kinderkamers is, zijn er vele andere mogelijkheden die het plafond van uw huis gewoonweg ongelooflijk kunnen maken. 

Hout

De houtsoorten zijn geweldig om het dak een meer langgerekt gevoel te geven en zelfs om het plafond te verlagen. Hout is ook een uitstekend decoratief element om rust en elegantie in de ruimte toe te passen.

Gipsplafond

Het pleisterwerk brengt een mooie afwerking in elke omgeving en kan in combinatie met een goed verlichtingsontwerp een plek transformeren. Hiermee is het mogelijk om de lichteffecten in de ruimte te vergroten met behulp van inbouwarmaturen en gekleurde LED-lampen. 

Armaturen

Armaturen zijn ongetwijfeld de gemakkelijkste manier om plafonds te decoreren. Met hen kunnen we de omgeving op vele manieren inrichten, met sets van verschillende lampen, LED’s, gekleurde lampen, enz. 

Behang

Het is niet alleen omdat het papier behangpapier is, dat het niet aan het plafond kan worden gebruikt. Het behang kan hetzelfde zijn als het behang dat op de muur wordt gebruikt of op een andere manier worden gecombineerd, met een kleur die contrasteert met de rest van de omgeving of die bijvoorbeeld de tint van het meubilair volgt.

Systeemplafond

Iets wat je vaak in een woonruimte niet veel tegenkomt maar toch een mooie oplossing kan zijn is een systeemplafond. Klik hier voor meer informatie over een systeemplafond.

Stickers

Is uw plafond te groot en kost het veel werk en moeite om het met behang te bekleden? Geen probleem.

Het is ook mogelijk om het plafond te versieren met weinig uitgaven en zonder grote ingrepen. Lijmen zijn ook in dit geval de perfecte oplossing. Naast het plafond kunnen de stickers ook langs de muur naar beneden gaan en de versiering vervolledigen.

Verlaagd gipsplafond

De gipsverlaging is in staat om leidingen of andere onvolkomenheden te verbergen, waardoor de uniformiteit en schoonheid van de plaats behouden blijft.

Met het verlaagde gipsplafond is het mogelijk om lichtpunten en verschillende stijlen van decoratie te creëren, waardoor de omgeving esthetisch aantrekkelijk en gastvrij is.

Eenvoudig gekleurd schilderen

Een eenvoudige kleur op het plafond verandert het uiterlijk van een huis al helemaal. Een interessante optie is het gebruik van een neutrale kleur verf op de muur en een andere meer gedurfde op het plafond. 

De kleur van het plafond interfereert met de lichtheid van de omgeving, dus wees voorzichtig met donkere tinten, vooral als de rechtervoet niet hoog is.

Tags: