Tips voor zonwering

Zonwering is een belangrijk onderdeel van de woning. Je hebt diverse soorten zonwering en in vele maten. Je hebt ook zonwering voor alleen binnen en voor buiten, deze twee zijn namelijk erg verschillend. Zonwering voor buiten moet veel steviger zijn en onder alle weersomstandigheden buiten kunnen hangen. Vaak is buiten zonwering ook verduisterd. Denk aan rolluiken die je raam geheel afsluiten van zonlicht. We zullen onder verschillende omstandigheden kiezen voor een bepaald type zonwering. Ook heeft de zonwering een gunstig effect op de energierekening. We zullen je hier tips geven wat betreft zonwering en welke opties er zijn voor binnen en buiten. Zo kun je een betere keuze maken en je leven lang plezier hebben van zonwering in je woning.

Binnen zonwering

Aan de binnenkant van je ramen kun je diverse zonwering plaatsen. Wil je een complete verduistering of wil je het zicht naar binnen voor de buitenwereld wat afschermen. Creëer meer privacy met binnen zonwering zodat niemand ongevraagd naar binnen kan kijken. Hier volgt een lijst met ‘s werelds meest verkochte binnen zonwering:

  • Luxaflex
  • Paneelgordijnen
  • Schutters
  • Gordijnen
  • Inbetweens
  • Vitrages
  • Plisse shades
  • Jaloezieën

De shutters en plisse shades zijn mooie voorbeelden van multifunctionele raamdecoratie. Ze zorgen voor sfeer en warmte in huis en zorgt er tegelijkertijd voor dat geluiden minder schel klinken. Ze hebben namelijk een dubbele functie, zowel zonwerend als isolerend. Rolgordijnen zorgen voor een extra laag isolatie tussen het raam en de ruimte. Zo blijft de warme lucht beter binnen hangen. Kies een leuk design en een kleur en je hebt de perfecte combinatie om je huis functioneel en in stijl aan te kleden.

Buiten zonwering

Hou pottenkijkers buiten de deur en hou je huis koel en donker met buiten zonwering. Ook hiervan bestaan diverse type zonwering die geschikt zijn om aan de buitenkant van je raam te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken. Deze sluiten je raam volledig af waardoor je in een heerlijke donkere kamer kunt slapen. Ze zijn gelijk isolerend en inbraak werend. Probeer maar eens binnen te komen door een raam of deur waar een rolluik voor hangt. Dit is dé perfecte oplossing, ook voor veel winkels. Elektrische rolluiken gaan geheel automatisch naar beneden en is makkelijk schoon te houden. Je hebt ook rolgordijnen die je aan de buitenkant van het raam kunt bevestigen. Deze zijn vaak zonwerend en laten nog wel het daglicht door, ideaal voor kantoorpanden. Je kunt dus kiezen uit verschillende soorten buitenzonwering met verduisterend effect. Ook voor de versiering van het raam heb je raamdecoratie aan de buitenkant, denk aan markiezen. Dit is ook een zonnescherm en geeft een mooie uitstraling aan de woning.

Voor welke zonwering ga jij?

Nu ben je helemaal op de hoogte van de diverse keuzes aan zonwering. Wist je dat zonwering een bijdrage kan leveren aan je energiebesparing? In de winter gaat er heel veel warmte verloren via de ramen. Maar liefst de helft van de gemiddelde energierekening bestaat uit kosten voor het verwarmen van je huis. Dubbel glas en een juiste isolatie, door middel van zonwering, draagt bij aan een energiezuiniger leven. Door de juiste zonwering aan te schaffen verhoogt je de isolatiewaarde van de ramen. Je hebt dus een ruime keuze aan zonwering voor zowel binnen als buiten, wat kies jij?

Tags: