Toe aan een nieuwe stijl?

Everplant nep planten

Misschien merk je wel dat je niet meer rustig in je woonkamer kunt zitten zonder dat je weet waarom. Dat komt vaker voor dan je denkt.

De oorzaak ligt hem dan dikwijls in het feit dat mensen zich niet langer kunnen vinden in hoe hun interieur eruit ziet. Ze zijn veranderd sinds ze het op deze manier hebben ingericht en vinden bewust of onbewust dat hun omgeving niet genoeg met hen mee is getransformeerd. Logisch ook, want dat gebeurt alleen wanneer je er zelf werk van maakt. Zit jij ook in zo’n situatie? Ga dan bij jezelf te rade wat jij precies wilt met je woonkamer en stel alles in het werk om verandering teweeg te brengen!

Terug naar de basis

Voor de een is het al genoeg om de opstelling van meubelen wat aan te passen, terwijl anderen het liefst alles helemaal overhoop halen. Wanneer jij ook wel een drastische aanpak kunt gebruiken, bedenk je dan eens of en hoe goed je huidige deuren, plafonds, vloeren, wanden en kozijnen passen bij het ideaal dat jij voor jouw woonkamer hebt gesteld. Misschien moet het een en ander worden bijgewerkt, voorzien van een nieuw likje verf of komt het erop neer dat je de boel gaat uitbreken en vervangen. Dat is natuurlijk helemaal aan jou!

Terug naar de inhoud

Is de kale ruimte helemaal naar jouw smaak? Mooi! Dan rest nu de vraag of de meubels die je al had hier wel bij passen. Misschien komen die qua kleur en uitstraling helemaal niet met jouw plannen overeen en wil je die ook vervangen. Anderzijds zou je voor nieuwe bekleding of het verven van houten stoel- en tafelpoten kunnen kiezen. Wederom, we kunnen niet in jouw hoofd kijken, dus beslis vooral zelf in hoeverre aanpassing op dit gebied nodig is.

Terug naar de stijl

Maar niet naar de oude uitstraling, natuurlijk. In plaats daarvan laat je een frisse blik los op het geheel en voeg je nieuwe elementen toe of geef je de oude een fris jasje. Denk aan foto’s en schilderijen, die je een nieuwe lijst kunt geven. En worden je planten je te groot of sterven ze te snel? Dat probleem heb je niet zodra je nep planten en bloemen aanschaft. Die blijven er fantastisch uitzien, behouden hun grootte en hebben geen enkele vorm van verzorging nodig? Ja, af en toe afstoffen, misschien.