Totale makeover? Ga voor een geheel nieuw interieur!

  • Home
  • Interieur
  • Totale makeover? Ga voor een geheel nieuw interieur!

Of pas een paar kleine dingen aan. Of iets daar tussenin. Wat maakt jou gelukkig en wat is volledig jouw stijl? Lees verder en ontdek het zelf!

Van een klein kind groei je op tot een volwassene, dat hoeven we je uiteraard niet uit te leggen. Maar zelfs dan groei je nog; iedere dag leer je wel iets, al is het maar over jezelf. Je groeit met de tijd en ook de tijd groeit met jou mee. Daarom kunnen je smaken door de jaren heen behoorlijk veranderen. Over kortere periodes zelfs!

Om die reden is het helemaal niet raar dat je op het gebied van interieur een keer wat anders wilt. Wat ga je allemaal veranderen?

Meubilair

Soms staat het uiterlijk van een stoel, bank, tafel of kast je tegen. Of zit zoiets niet meer lekker. Zakt ie in, bladdert ie af. Dan kan het een combinatie van esthetiek en duurzaamheid zijn die je doet besluiten dat iets plaats moet maken voor een nieuw exemplaar.

Houd je daarbij natuurlijk aan je beschikbare budget. Dat kan betekenen dat je een tafel, kast of ander meubelstuk beter tweedehands kunt aanschaffen dan nieuw in de winkel. Zolang het maar bij de uitstraling van de rest van je interieur past, natuurlijk.

Spelen met licht

We geloven best dat je een compleet interieur hebt om trots op te zijn. Maar hoe mooi is het wanneer je op bepaalde plekken de aandacht van bezoekers kunt bevestigen om de sfeer nog meer te verhogen? Een staande lamp of een spotje gebruiken op een plek kan al behoorlijk veel verschil maken. Kijk eens naar wat de lampen die je in huis hebt al kunnen doen en vind de toevoegingen die je wellicht nog nodig hebt om werkelijk iets bijzonders te maken van de ambiance in je woonkamer.

Puntjes op de ‘i’

Hoe mooi het geheel ook is, dat staat of valt met details. Wat voor decoraties zet jij neer of hang je op? Waar heb je nog plek voor, wat vervang je en welke kleuren en materialen moeten hieraan te pas komen? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Het is dan ook een perfect idee om eens je favoriete woondecoratie groothandel te bezoeken en te zien wat je allemaal nog kunt gebruiken. Want alleen het resultaat telt!