Verbouwen met een budget, zo doe je dat!

Ga je binnenkort verbouwen? Dan ga je een ontzettend spannende en leuke periode tegemoet maar ook een periode met zorgen en slapeloze nachten. Zeker als je misschien maar beperkt tijd hebt of een beperkt budget. In dit blog geven we je graag wat tips over verbouwen on low-budget zodat hierdoor hopelijk de meeste slapeloze nachten voorkomen kunnen worden.

Blijf altijd onder je budget

Heb jij een budget van 5.000 of 7.000 euro? Ga dan niet meteen dit hele bedrag gebruiken voor je verbouwing. Plan het zo in dat je altijd wat achter de hand houdt. Heb je een budget van 5.000 euro? Hou dan in ieder geval 1.000 achter de hand mochten er nog onvoorziene kosten bijkomen. Heb je een budget van 7.000 euro? Hou dan tenminste 1.500 euro achter de hand voor onvoorziene kosten. Op deze manier creëer je voor jezelf een kleine buffer en kom je nooit met lege handen te staan.

Kijk en vergelijk

Soms zijn we geneigd om meteen met de eerste en beste aannemer in zee te gaan. Misschien heeft die een ontzettend scherpe aanbieding of hebben vrienden hem aangeraden. Wat de reden ook is, houd altijd je optie open. Als je, je blindt staart op een aannemer kan het best zijn dan je veel betere deals misloopt. Of dat deze aannemer uiteindelijk toch helemaal niet zo goed is als je vrienden zeiden maar jij wel met een niet gewenst eindresultaat zit. Ga zelf op onderzoek uit en vergelijk. Kijk welke aannemer het beste bij jouw past en vraag offertes op. Vergelijk, vergelijk, vergelijk en maak dan pas een beslissing. Dit geldt overigens ook voor klusjesmannen die je wilt inhuren voor een klus.

Doe zoveel mogelijk zelf

Het zijn misschien niet de leukste klussen maar probeer zoveel mogelijk zelf te doen zoals muren verven en vloeren liggen. Het ziet er misschien niet op en top professioneel uit maar het kan zomaar duizenden euro’s schelen en dat is toch een relatief groot deel als je maar een klein budget te besteden hebt. Je kunt er later altijd nog voor kiezen om dit te laten doen door een vakman mocht je weer een beetje budget hebben opgebouwd. Dit geldt overigens ook voor dingen eruit slopen of klaar maken voor het echte werk. Het scheelt ontzettend veel

Ga outlets langs

Misschien heb je wel een prachtige vloer gezien bij de woonboulevard die je echt wel hebben. Helaas betaal je in dit soort winkels gewoon de hoofdprijs, zelfs al hebben ze sale. Staar je daarom niet blind op deze winkels en deze vloeren maar kijk eens verder. Er zijn verschillende outlets zoals De Vloeren Outlet die verschillende vloeren heeft zoals Laminaat, PVC, Parket en nog veel weer. Zo’n outlet is zeker een bezoekje waard.

Tags: