Verbouwen met een Puincontainer

Photography of Black Power Tool

Wat heb je aan een container? 

Op het moment dat je gaat verbouwen in huis, een nieuwe keuken gaat plaatsen of gaat klussen je krijgt altijd veel rommel. Het oude meubilair, puin of bouwafval waar laat je het? Daarvoor kan je eenvoudig een container in een puincontainershop huren. 

Verschillende soorten 

Je kan de containers in verschillende soorten en maten huren. De grootte is afhankelijk van de hoeveelheid afval wat je wil afstorten. Daarnaast kan het in sommige steden verstandig zijn om een gesloten container te huren. Op het moment dat je afwezig bent en er geen toezicht is op de container kan je deze dan afsluiten. Zodat een ander geen (brand- of ontploffingsgevaarlijk) puin in je container kan storten.

Naast de grootte van de container maakt ook uit wat er gestort gaat worden. In een bouwcontainer mogen onder andere de volgende materialen gestort worden: Huisraad, grofvuil, sloop- en bouwafval, papier, plastic, steenachtige materialen, hout, maximaal 15% vloerbekleding etc. Uitgesloten soorten afval zijn: Huishoudelijke apparaten ( koelkast, wasmachine, vriezer e.d.) verbrand afval, bielzen, matrassen, etensresten en compost. Om boetes te voorkomen is het verstandig om vooraf te bepalen welk afval je gaat storten en welke soort container daarbij past: een voor bouwafval, grofvuil, puin, hout, groenafval, grond of dakafval.

Bepaling van de juiste maat container 

Om een niet te grote container te bestellen en daarmee veel duider uit te zijn is het verstandig om vooraf te bepalen welke maat er nodig is. Hoe groter de container is, hoe hoger de huurprijs is. Al is dit bepalen wel erg lastig om in te schatten, het hangt namelijk nogal af van wat je wil afvoeren. Met grond of aarde kan zonder ruimte verspillen de hele container vol afgevoerd worden. Maar met puin gaat er altijd loze ruimte verloren. Om dit zo klein mogelijk te maken, helpt het om het puin zo compact en efficiënt mogelijk in de container te verzamelen.

Vuistregel 

In een container van 1 kubieke meter passen ongeveer 10 kruiwagens afval. Dan ga je uit van een kruiwagen met een inhoud van 100 liter.

Tags: