Vintage wandklok

Door te kiezen voor een vintage wandklok haal je een stukje uit het verleden terug in je huis, terwijl een vintage wandklok aan de andere kant tegenwoordig juist als zeer modern beschouwd wordt. In die wetenschap is het goed om te weten dat de vintage wandklokken nog steeds in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Er valt veel te kiezen, ook wat betreft de vintage wandklok.

Geen retro en geen brocante

Vintage is geen retro en geen brocante.  Vintage is min of meer antiek en straal een nostalgische sfeer uit. Met wandklokken in vintage stijl haal je een stukje uit vervlogen tijden in je huis. Het kan daardoor prachtig contrasteren met bijvoorbeeld een moderne uitstraling. En uiteraard passen vintage wandklokken ook prima in een klassieke stijl.

Geen standaard wandklok in vintage stijl

Bij een vintage wandklok draait het veel minder om de tijd maar veel meer om het uiterlijk. Dat de klok nog op tijd loopt is mooi meegenomen. Er bestaat geen standaard vintage wandklok, want ook deze wandklok is er van allerlei materialen. Denk hierbij aan hout en metaal en met verschillende uurwerken en kleuren. Je hebt vintage wandklokken met vier cijfers, je kunt ook kiezen voor gewoon twaalf of voor Romeinse cijfers. Dit is een kwestie van smaak en een kwestie van wat past bij de rest van je woonkamer en de door jou gehanteerde stijl.

Talloze online aanbieders van wandlampen

Vintage wandklokken zijn stijlvol en volgens de wetten van vintage zou je de wandklok eigenlijk in een tweedehands winkel moeten kopen. Tegenwoordig hoef je echter dergelijke winkels niet te bezoeken. Op het internet zijn heel veel aanbieders die vintage wandklokken aanbieden, klokken die in zo’n beetje alle kleuren van de regenboog beschikbaar zijn. Buiten dat kan je deze klokken in allerlei formaten aanschaffen. Zo koop je een handige kleine wandklok voor in de keuken en de grootst mogelijke voor op die verloren muur in de woonkamer. In dat geval wordt het meteen dé eyecatcher van je woonkamer. Dit is al helemaal het geval als je ook nog eens kiest voor bewegende delen in de vorm van bijvoorbeeld raderwerken of een zichtbaar bewegend uurwerk.

Niet nodig voor het aflezen van de tijd

Het mooie aan vintage is dat je het altijd toe kunt passen. Daar zal niemand, zelfs de stylisten van deze wereld echt moeilijk over doen. Daarom zie je de wandklokken in vintage stijl ook overal, want behalve in de keuken en woonkamer zie je de klok in vintage ook terug in kantoorruimtes en ook in slaapkamers. Soms is het vanwege een herinnering, vaker omdat de klok gewoon fraai is. Voor het aflezen van de tijd heb je al lang geen klok meer nodig. Wat dat betreft zou je de klok gewoon stil kunnen laten staan, want sinds de smartphone een vastgelijmde plek in onze hand heeft weten te bemachtigen, lezen we de tijd alleen nog af van de smartphone. Desondanks blijven klokken en hangklokken in het bijzonder zeer de moeite waard. Met een vintage klok haal je altijd iets bijzonders in huis, zoveel is wel zeker.

 

Tags: