Voor allerlei situaties een geschikt soort gaashekwerk

Als jij een omheining nodig hebt in je tuin, dan is een gaashekwerk één van de opties waaruit je kunt kiezen. Zoals je beneden kunt lezen is het een soort hekwerk dat erg veelzijdig is en in verscheidene situaties kan worden toegepast. Dat komt onder andere doordat er een groot aantal soorten gaashekwerk zijn waaruit je kunt kiezen. We zetten hier een aantal situaties voor je op een rijtje waarin gaas een ideale optie is.

Gaashekwerk voor het omheinen van kleine dieren

Volièregaas en kippengaas zijn ideaal voor het omheinen van een verblijf voor kleine dieren, zoals pluimvee en knaagdieren. Heb jij konijnen die naar buiten mogen, maar niet mogen ontsnappen of kippen die veilig moeten blijven, dan zijn dit uitstekende opties. De mazen zijn klein, waardoor je dieren niet kunnen ontsnappen. Tegelijkertijd kunnen knaagdieren zoals ratten en wezels ook niet naar binnen.

Het omheinen van kleinvee

Heb je kleinvee dat omheind moet worden, zoals geiten en schapen, dan zijn er een aantal soorten gaashekwerk dat je kunt gebruiken. De meest gangbare soorten zijn schapengaas en harmonicagaas. Deze gaassoorten hebben een grotere maas en zijn daarom geschikter voor grotere diersoorten. Tegelijkertijd is het gaas dikker en dus sterker. Je weet zeker dat je geliefde dieren hun verblijf niet kunnen verlaten en veilig zijn.

Beschermen van je moestuin

Als jij een moestuin hebt, dan weet je hoe vervelend het is als slakken, vogels en kleine knaagdieren bij je zaadjes en plantjes kunnen komen. Je jonge groenten kunnen in één nacht worden verwoest, omdat ongewenste bezoekers er ongegeneerd van hebben zitten eten. Met gaas bescherm je je moestuin nadat je gezaaid hebt en als de planten opkomen. Je neemt dan een soort gaashekwerk met een kleinere maas en plaats deze niet alleen rondom je kwetsbare plantjes, maar ook er overheen. Ze krijgen voldoende licht en lucht, maar dieren kunnen er niet bij.

Omheining van je tuin

Als laatste kun je je gaashekwerk natuurlijk ook gebruiken om je erf mee te omheinen en af te bakenen. Het is gemakkelijk zelf te plaatsen en omdat het erg doorzichtig is wordt het ruimtelijke gevoel in je tuin niet op het spel gezet. Gaashekwerk is op esthetisch vlak niet altijd de beste keuze en ook als je je erf echt beter wilt beveiligen zijn er betere opties. Tegelijkertijd kun je er wel een mooie omheining mee maken die je zelf ook snel hebt opgezet en waarvoor je erg weinig betaalt.

De voor- en nadelen

Twijfel je nog over gaashekwerk, dan is het altijd een goed idee om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Gaas is goedkoop, gemakkelijk zelf te plaatsen en je kijkt er gemakkelijk doorheen. Het is erg veelzijdig en kan gebruikt worden om dieren, erf en moestuin te beschermen. Ben je op zoek naar een sierhekwerk, dan is het niet de beste keuze. Ook als je je erf beter wilt beveiligen of privacy wilt creëren zijn er opties die dat beter doen.

Met het gaashekwerk van Resifence krijgt elke tuin een passende look!