Waar moet je allemaal aan denken bij een verhuizing?

  • Home
  • Interieur
  • Waar moet je allemaal aan denken bij een verhuizing?
Waar moet je allemaal aan denken bij een verhuizing?

Het is een moment waar je al lang naar aan het uitkijken bent: de verhuizing staat eindelijk voor de deur! Een lange tijd van wachten is bijna voorbij, dus de (grote) voorbereidingen kunnen beginnen. Het is verstandig om voor jezelf al enkele zaken te plannen en je aan deadlines te houden, zodat je niet in tijdnood komt. Behalve de echte verhuizing en de voorbereiding op de verhuizing, zijn er een hoop dingen die ook nog geregeld dienen te worden. Wij proberen je zo goed mogelijk voor te bereiden op de dingen die je te wachten zullen staan.

Een verhuisbedrijf

Mocht je liever niet alles zelf willen doen, dan is het inhuren van een verhuisbedrijf een uitstekend plan. Een verhuisbedrijf is gemakkelijk via het internet te vinden. In elke stad staat namelijk een professioneel verhuisbedrijf voor je klaar! Je kunt daarvoor bijvoorbeeld bij een Erkende Verhuizer terecht. Erkende Verhuizers zijn verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij het branchekeurmerk Erkende Verhuizers. Dit houdt in dat ze voldoen aan de strenge kwaliteitseisen op het gebied van onder andere kwaliteit, veiligheid en milieu.

Het demonteren en monteren

Het demonteren en monteren is een belangrijk onderdeel tijdens een verhuizing. Grote meubels als tafels, kasten, bedden en banken kunnen niet zomaar getransporteerd worden zonder dat het gedemonteerd is. Logischerwijs is niet iedereen even handig met gereedschap en klussen zoals dit.

Verhuisdozen

Om al jouw spullen op een veilige manier in de nieuwe woning te krijgen, heb je natuurlijk ook dozen nodig. Zo kun je speciale dozen aanschaffen om een flatscreen of kleding in op te bergen. Heb je veel boeken in huis, dan is het slim om stevige boekendozen te kopen. Deze zijn namelijk extra stevig en hebben een hogere draagkracht dan standaard verhuisdozen.

Beschermende materialen

Nadat alle meubels en grote onderdelen gedemonteerd zijn, kan het ingepakt worden. Een deel hiervan kan netjes in een gelabelde verhuisdoos ingepakt worden. Grote apparaten als een koelkast, wasmachine en wasdroger dienen uiteraard op een andere manier ingepakt te worden. Het is hierbij verstandig om te zorgen dat er geen losse onderdelen blijven slingeren en dat het goed ingepakt zit. Het is daarom een goed idee om verhuisdekens en beschermfolie te gebruiken. Zo is de risico op beschadigingen het kleinste. In een verhuispakket vind je niet alleen verhuisdozen, maar ook bubbelfolie, inpakpapier en hoezen om jouw matras of bank te beschermen. Het is afgestemd op jouw gezinsgrootte en bevat alles wat je nodig hebt.

Goed om te weten

Op het moment dat je bij de gemeente een verhuizing doorgeeft, dan krijgt onder andere de zorgverzekeraar, De Belastingdienst en het ziekenhuis automatisch een bericht door dat je adres gewijzigd is. Het is echter wel noodzakelijk om de huisarts en bijvoorbeeld je telefonie- en internetprovider op de hoogte te brengen van de verhuizing. Zij krijgen namelijk niet automatisch een adreswijziging binnen. 

Tags: