Waar zijn betonlook tegels 90×90 geschikt voor?

Waar zijn betonlook tegels 90x90 geschikt voor?

Je hebt jouw oog laten vallen op de betonlook tegel en dat is niet zo vreemd. Betonlook tegels 90×90 zijn namelijk ontzettend populair. Niet alleen vanwege het uiterlijk, maar ook vanwege de vele mogelijkheden die betonlook tegels te bieden hebben. In onze blog vertellen we meer over de betonlook tegels van 90×90 centimeter en waar deze tegels geschikt voor zijn.

Wat zijn betonlook tegels 90×90?

Betonlook tegels 90×90 zijn tegels met een industriële uitstraling en zijn 90 centimeter breed en 90 centimeter lang. Dit zijn dus wat grotere tegels die je heel eenvoudig in een badkamer tegen de wand kunt lijmen en/of op de vloer kunt leggen. Betonlook tegels worden ook steeds vaker gebruikt voor in de keuken of in de woonkamer. Een voordeel is dat je vanuit de woonkamer de tegels zou kunnen verleggen naar de tuin. Betonlook tegels zijn namelijk geschikt voor binnen en buiten!

Maak van een ruimte één geheel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de betonlook tegels 90×90 op zowel de vloer als de muur te (laten) plaatsen en dat zorgt ervoor dat je van een ruimte één geheel maakt. Deze stijl wordt heel vaak gekozen voor in de badkamer, het toilet of in de keuken. Het geeft een luxueuze uitstraling en heel veel rust. Terwijl je ook enorm veel keuze hebt in verschillende kleuren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de tegels eruit te laten springen door voor een contrasterende voeg te kiezen. 

Woonkamer en veranda

De betonlook tegels 90×90 worden ook vaak gekozen voor op de vloer in de woonkamer. Met als groot pluspunt dat je deze tegel kunt verleggen naar een veranda of de tuin. Dat zorgt voor een mooi effect en het maakt je woonkamer ook een stuk ruimtelijker. Daarnaast zijn betonlook tegels eenvoudig te combineren met verschillende kleuren en stijlen. Ondanks dat zijn deze tegels het meeste in trek bij mensen die van een modern of industrieel interieur houden. 

Betonlook tegels 90×90 voor in de keuken

Betonlook tegels 90×90 zijn perfect voor op de vloer in keukens. Deze tegels stoten water af en zijn eenvoudig schoon te maken. Dus wanneer je eten of water morst hoef je niet te vrezen voor vieze en blijvende vlekken. Bij een laminaatvloer heb je die zorgen wel, want vet en vocht trekken vrijwel direct in het hout, met alle gevolgen van dien. Daarnaast kun je de grotere tegels combineren met een subtiel tegeltje in dezelfde stijl. Deze kun je goed gebruiken voor het betegelen van een achterwand.

Een vloer met weinig naden

Het grootste pluspunt van betonlook tegels 90×90 is dat de tegels groot zijn en dat je de vloer dus met weinig naden kunt leggen. Daarnaast is het belangrijk om voor bijpassende voegen te kiezen zodat de naden nog minder opvallen. Als je het juist mooi vindt om de vorm van de tegel te laten zien, is een contrasterende voeg een betere keuze. Hiermee komen de tegels echt tot leven. Je hebt een ruime keuze in verschillende kleuren voegen.

Tags: