Waarom een huis kopen Portugal aantrekkelijk is

huis kopen portugal

Een huis kopen Portugal klinkt aantrekkelijk, voor velen is een huis kopen in Portugal zelfs een droom. Een droom die overigens zeer haalbaar is. Voor mensen met een Nederlands paspoort is het namelijk eenvoudig om naar Portugal te emigreren. Als Nederlands paspoorthouder mag je overal in de EU wonen en werken. Het inschrijven bij je nieuwe gemeente in Portugal is zo gebeurt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een uitschrijvingsbewijs en je paspoort. In plaats van een paspoort kun je overigens ook een identiteitskaart gebruiken. Emigreren naar Portugal is dus vrij eenvoudig, maar hoe is het leven hier en waar dien je verder rekening mee te houden?

Het prachtige weer en de prettige cultuur

Portugal is vanwege het mooie weer een geliefde vakantiebestemming. Vooral in het zuiden van Portugal is het meestal lekker warm, dankzij het Middellandse zeeklimaat. Veel Nederlanders zoeken tijdens hun vakanties het liefste een warmer oord op. Wil jij langdurig van beter weer genieten? Dan is het geen slecht idee om naar Portugal te emigreren. Vooral in het zuiden zijn ook de winters zeer mild. Toch besluit je (hopelijk) niet alleen op basis van het klimaat naar Portugal te emigreren. Er zijn namelijk veel meer redenen waarom een huis kopen Portugal aantrekkelijk is. Zo heeft het land ook op cultureel gebied veel te bieden. In Portugal kun je bijvoorbeeld nog veel historische monumenten bezichtigen. 

Het leven in Portugal is goedkoop

Nog een goede reden voor een huis kopen Portugal: het leven is er een stuk goedkoper dan hier. Ga je uiteten? Dan betaal je voor een hoofdgerecht al snel minder dan €10. Kies je voor een uitgebreid driegangenmenu? Dan betaal je uiteraard meer, maar de prijs komt zeker niet in de buurt van wat je gemiddeld in Nederland betaalt voor een soortgelijk menu. Ook het huis kopen Portugal zelf is over het algemeen een stuk voordeliger dan wanneer je een woning in Nederland koopt. Doordat Portugal zoveel goedkoper is, kun je veel meer met je geld doen. Het gemiddelde inkomen in Portugal ligt uiteraard wel een stuk lager dan in Nederland. Toch vormt dit voor de meeste Nederlanders die naar Portugal verhuizen duidelijk geen probleem.

Waar moet je aan denken bij een huis kopen Portugal?

Ben jij tot de conclusie gekomen dat een huis kopen Portugal iets voor jou is? Maak dan geen overhaaste beslissingen, maar denk goed na over welke locatie je bijvoorbeeld uitkiest. Er zitten bijvoorbeeld grote klimaatverschillen tussen het noorden en het zuiden van Portugal. Juridisch is het niet lastig om naar Portugal te verhuizen, maar het is wel prettig als je goed op de hoogte bent. Als je een woning wilt kopen in het mooie Portugal, kies je bij voorkeur een Nederlandse makelaar. Dit is, zeker als je het Portugees niet machtig bent, beter voor de communicatie. Overigens is een Nederlandse makelaar die gespecialiseerd is in Portugal, goed op de hoogte van hoe het emigreren is. Op deze manier profiteer jij van de beste huis kopen in Portugal tips.