Waarom iedereen een slimme deurbel zou moeten hebben

  • Home
  • Interieur
  • Waarom iedereen een slimme deurbel zou moeten hebben

Een slimme deurbel kan veel meer dan een ouderwetse bel. In plaats van een knopje en een geluidje, heeft een slimme deurbel veel meer functies.  Koop een slimme deurbel om je huis niet alleen veiliger te maken, maar ook om jezelf het leven makkelijker te maken. Het aantal huishoudens met een slimme deurbel neemt toe en het is een populaire manier om je huis te beveiligen. Hieronder lees je wat je precies met zo’n slimme deurbel kunt en waarom het vele malen handiger is dan een ouderwetse deurbel. 

Beveiliging voor je huis

Helaas bestaat er altijd de kans dat er ingebroken wordt. Een slimme deurbel is een slimme stap om te nemen als je je huis beter wilt beschermen tegen inbraak. Pro-alarm.nl is een voorbeeld van een bedrijf waar je terecht kunt met al je wensen op het gebied van de beveiliging van je huis. De slimme deurbel is in deze categorie enorm populair. De reden hiervoor is onder andere de camerafunctie van de bel. Er is een cameraatje aanwezig die gericht staat op de plek bij je voordeur. Je kan de camera met je telefoon verbinden, en zo precies zien wie er voor de deur staat. Je kan zelfs de camerabeelden terugkijken via de telefoon. 

Meer ontspanning met een slimme bel

Een slimme deurbel is dus een slimme zet als het op beveiliging neerkomt, maar je kunt de functies van slimme bellen ook inzetten om je eigen gemak te vergroten. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het geluid tijdelijk te stillen als je niet gestoord wilt worden. Dit is niet het enige aspect wat je gemak vergroot. Je kunt via je telefoon ook contact maken met de deurbel, zelfs wanneer je niet thuis bent. Wanneer er bijvoorbeeld een pakketbezorger voor de deur staat en je bent er niet, kun je met hem videobellen vanaf je telefoon. De bezorger ontvang vervolgens jouw geluid en beeld. Je kunt dan bijvoorbeeld uitleggen waar de bezorger het pakketje mag neerleggen. Ideaal dus!

Het belang van privacy

Een slimme deurbel heeft dus enorm veel voordelen ten opzichte van een ouderwetse deurbel. Vanwege de veiligheid en het gemak zou iedereen een slimme deurbel moeten hebben. Een belangrijk vraagstuk dat is opgekomen met de komst van slimme deurbellen is echter dat van privacy. Wanneer je de camera van de bel constant laat lopen, en deze staat bijvoorbeeld gericht op de stoep waar dagelijks mensen voorbij lopen, ben je mensen ongevraagd aan het filmen. Dit is eigenlijk niet toegestaan, dus let erop dat je de camera alleen richt op je deur en dat je met een waarschuwing geeft met een bordje. Ben jij ook op zoek naar een slimme deurbel? Bezoek vandaag nog een erkend bedrijf en geniet van de voordelen van een slimme deurbel!