Wat is een kadastrale kaart?

kadastrale kaart

Door gebruik te maken van kadastralekaart.com, de gratis kadastrale kaart van Nederland, kun je snel beschikken over adressen, postcodes, plaatsnamen en over perceel aanduidingen. En daarmee is nog slechts het topje van de ijsberg benoemd, want met de kadastrale kaart kun je nog heel veel meer informatie achterhalen. Je kunt gratis de kaart bekijken. Voor aanvullende diensten kun je eenmalig producten kopen, je kunt echter ook abonnementen nemen.

Uit de Basisregistratie Kadaster

De informatie die je vindt op kadastralekaart.com, is de informatie uit de Basisregistratie Kadaster, ook wel BRK genoemd. Deze info behept de kadastrale registratie van onroerend goed en zakelijke rechten en de kadastrale kaart. Bovendien zie je op de kaart de ligging van de kadastrale percelen en worden ook de perceelnummers op de kaart aangegeven. Zet je de bebouwingslaag aan, dan zie je ook nog eens de panden die opgenomen zijn in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Kies je voor een van de betaalde abonnementen, dan krijg je uiteraard extra veel informatie, dit in de vorm van bijvoorbeeld appartementsrechten en vergunningverlenende instanties. Overigens zijn de gegevens die je ziet op de gemeente- en wijkpagina’s afkomstig van het CBS.

Zoek de perceelsgrenzen

De kadastrale kaart is de kaart die wordt aangeboden via webdiensten van het kadaster, dat daarvoor weer PDOK inschakelt. Dan weet je ook dat je altijd naar de meest actuele kaart kijkt. De kaart wordt beheerd door het Kadaster, die de kaart digitaal bijhoudt en ook actueel houdt. Ben je op zoek naar bepaalde gegevens bijvoorbeeld als je twijfelt over de aankoop van een perceel of als je de perceelgrenzen niet duidelijk zijn, dan kun je prima een aantal producten kopen via kadastralekaart.com. Dan moet je denken aan producten als de kadastrale kaart met maatvoering, een vergunning rapport een kadastrale kaart met luchtfoto, eigendomsinformatie en ook hypotheekinformatie. Kwestie van betalen en downloaden en je hebt je gewenste gegevens al binnen.

Tags: