Wat zijn de redenen om een kentekencheck te doen?

kentekencheck

Als je een mooie auto ziet rijden en benieuwd bent naar de verdere informatie van de auto, kun je een kentekencheck doen. Een kentekencheck is tool waar je het kenteken van het voertuig in kunt vullen, als je dit hebt gedaan kom je op een pagina met allerlei handige informatie over het voertuig. Denk aan informatie als het bouwjaar, het merk en model van de auto. Ook de nieuwprijs van het voertuig is te zien bij een kentekencheck.

Monaco met kentekencheck

Als je een echt autoliefhebber bent, is het een aanrader om een keer naar Monaco te gaan. Wanneer je bij de haven van Monaco het centrum van de stad in gaat zie je een hoop super gave auto’s. Er rijden dagelijks Lamborghini’s, Rolls Royces en Bentleys voorbij. Dus als je ’s middags of ’s avonds op een terrasje gaat zitten, bijvoorbeeld langs de weg bij de haven, kun je een hele hoop peperdure auto’s spotten. Indien je niet van auto’s houdt, is Monaco ook een mooie stad met een geweldig centrum. Ook voor de bootliefhebbers is de haven van Monaco trouwens een aanrader, de haven staat helemaal vol met luxe jachten van miljoenen euro’s.

Andere redenen om een kentekencheck te doen

Een andere reden waarom je een kentekencheck kunt doen, is om de waarde van je huidige voertuig snel te checken. Het is zo dat er bij sommige kentekencheck ook een kopje staat met de huidige waarde van het voertuig. Dit is enkel wel een indicatie, als er nog iets kapot is aan het voertuig of als er schade op het voertuig aanwezig is, daalt de waarde natuurlijk in vergelijking met dezelfde auto, maar dan zonder enige schade.

Andere leuke informatie die de kentekencheck vrijgeeft

De kentekencheck geeft naar de bovenstaand genoemde informatie nog een aantal dingen weer. Het vermogen van de auto wordt weergegeven, de brandstof waarop het voertuig rijdt en de transmissie is ook misschien een interessant puntje. Naast deze punten staan er ook dingen als het verbruik van het voertuig. Ook het vermogen en de topsnelheid zijn achterhaalbaar via de kentekencheck. Tot slot is het nog mogelijk om te kijken hoelang de auto er over doet om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan. Iets wat wel belangrijk is om te weten is dat deze informatie allemaal indicaties zijn. Het kan natuurlijk zijn dat de auto geüpgraded is. Indien dit van toepassing is zullen de cijfers niet meer kloppen.

Wanneer moet de auto APK gekeurd worden?

Het kan voorkomen dat je vergeten bent wanneer jouw auto apk gekeurd moet worden bij een garage. Dan is de kentekencheck ook een handige mogelijkheid om dit te achterhalen. Op de kentekencheck kun je namelijk gemakkelijk zien wanneer de apk keuring verlopen is. Dit erg fijn als je bent vergeten wanneer de apk keuring afloopt en zo kun je ruim van tevoren zorgen dat je een afspraak maakt bij de garage. Zo ben je nooit te laat met het apk keuren van jouw voertuig.

Tags: