Welke soort gevelreiniging is geschikt voor het reinigen van jouw gevel?

  • Home
  • Geen categorie
  • Welke soort gevelreiniging is geschikt voor het reinigen van jouw gevel?

Je gevel is natuurlijk het visitekaartje van je huis. Daarom wil je dat hij er tip-top uitziet, maar soms is daar onderhoud voor nodig. Vooral wanneer je huis wat ouder is, kan je gevel vies worden. Er zijn verschillende soorten gevelreiniging waarmee dit vuil verwijderd kan worden en die lees je in deze blog. Zo kan je beslissen welke werkwijze het meest geschikt is voor jouw gevel.

Chemisch reinigen

Met deze reinigingstechniek wordt het chemische middel direct op de gevel aangebracht met een borstel. Dit heeft even tijd nodig om in te trekken en daarna wordt het chemisch middel onder hoge druk afgespoeld met water. Dit is natuurlijk niet het beste middel voor het milieu, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook biologisch afbreekbare middelen. 

Sandwash

Als je veel kracht nodig hebt voor het reinigen van je gevel, dan is sandwash de methode voor jou. Met deze techniek wordt er met hele hoge druk een zandstraal tegen de muur gespoten om zo het vuil te verwijderen. Het is al best een oude methode, maar hij is nog altijd even efficiënt! Hier moet je echter wel zorgvuldig mee omgaan, want het gevaar dat je schade aan de gevel overhoudt vanwege de hoge druk is groot. Je haalt hier wel snel resultaat mee!

Stoomreinigen

Deze manier van reinigen is het minst ruw en dus het meest geschikt voor het reinigen van bijvoorbeeld monumentale panden. Hardnekkig vuil valt er echter niet echt mee te verwijderen. Stoomreinigen is daarnaast ook relatief goedkoop en milieuvriendelijk! Dit komt omdat er bij stoomreiniging geen chemicaliën aan het water worden toegevoegd. Als er meer vuil te verwijderen valt, kun je beter gaan voor een chemische reiniging, omdat stoomreiniging alleen vuil dat nog op de oppervlakte zit verwijderd. 

Als je het niet zelf aandurft om aan de slag te gaan met een van deze reinigingstechnieken, dan kun je het natuurlijk overlaten aan een professionele gevelreiniging specialist. Resultaat gegarandeerd!

Tags: