Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn nieuwe huis?

Wanneer iemand gaat verhuizen is het een goed moment om alle verzekeringen door te nemen. Wat is wel gedekt en wat nu niet? Het is belangrijk om de juiste inboedel- of garageverzekering te hebben om de spullen in de garage te verzekeren. De inboedelverzekering en opstalverzekering zijn bij een nieuw woning twee belangrijke verzekeringen. Kijk of de spullen in de auto ook verzekerd zijn in de auto. Vaak staan er waardevolle spullen in de berging, garage of schuur. Denk aan een mountainbike, de elektrische fietsen of een scooter. Kies daarom altijd voor een goede dekking van de inboedel in de garage. Kijk of er een garage dekking is om de spullen mee te verzekeren. Het scheelt veel in de zorgen. Vaak is het voor een inbreker gemakkelijker om juist hier spullen te stelen.

De autoverzekering

Wanneer er geen garage dekking is dan is het verstandig om te investeren in een goede autoverzekering. Het is bij een waardevolle auto goed om een all risk dekking te nemen. De all risk dekking verzekert ook wanneer iemand zelf de schade veroorzaakt. Het kan een geruststelling zijn omdat de schade bij een ongeval in de papieren kan lopen. Het is dan prettig om goed verzekerd te zijn. De premie van een all risk dekking is wel iets meer dan van een WA verzekering. Het kan bij veel schadevrije jaren wel aantrekkelijk zijn.

Een brandverzekering

Het is natuurlijk essentieel om bij brand ook voldoende geld uitgekeerd te krijgen. De brandverzekering is een onderdeel van de opstalverzekering. Hier zit ook de glasverzekering bij. Bij een brand wordt de herbouwwaarde uitgekeerd. Het is een geldbedrag waarmee de woning weer opgebouwd kan worden.

Onderverzekerd?

Bij een opstal- en inboedelverzekering is het belangrijk om de juiste waarde op te geven van de woning en de inboedel. Het is anders mogelijk dat er onvoldoende verzekerd wordt.
Tags: