Werk aan de winkel; maak en houd je vijver gezond!

  • Tuin
  • 07 december 2018
  • Home
  • Tuin
  • Werk aan de winkel; maak en houd je vijver gezond!

De natuur kan een hoop voor je betekenen maar toch is er een hoop dat je zelf kunt doen aan de hygiëne van je vijver. En aan de schitterende uitstraling ervan!

Laat geen water te diep zijn

Om extra lang van je eigen oase te kunnen genieten, is het belangrijk dat je het leven daarin in stand houdt. Troebel water wordt veroorzaakt door algen; het betekent dat je waterplanten niet alle vervuiling hebben kunnen verwerken.

Een antwoord op deze kwestie is meer waterplanten toevoegen. Hiermee houd je de verdere groei van algen effectief tegen.

Loop naar de pomp!

Om hem aan te zetten, dus. Zodra water namelijk stilstaat, maak je er een voedingsbodem voor algen van. Natuurlijk kunnen er zich ook in bewegend water vuildeeltjes bevinden. Door een pomp te installeren wordt er echter voldoende zuurstof in je vijver gecirculeerd.

Maar dat vuil moet ook ergens heen, natuurlijk. Sla daarom twee vliegen in één klap en bestel een Pontec filterpomp, die zowel het water in beweging houdt als de vuildeeltjes naar je filter beweegt. Nu hoef je dit filter alleen nog maar regelmatig te reinigen om je vijverwater gezond te houden.

Welcome to the jungle

Ook al leef je in een dorp, stad of op het platteland, je omgeving laat zich toch vaak van zijn wildste kant zin. En dat komt door de vele dieren in de vorm van katten, konijnen, reigers en andere soorten in hun specifieke categorieën. Dergelijke beesten hebben het vaak op de vissen, kikkers en planten in en rond je vijver voorzien.

Daarom is het zeer verstandig om een sproeier te installeren die dit ongedierte wegjaagt. De meeste modellen hebben effect op meerdere soorten dieren.

Pracht en praal

Wil je graag dat je schitterende vijver ook echt opvalt? Daar zijn gelukkig meerdere manieren voor. Allereerst kun je de oase in je tuin letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers zetten. Hier zijn verschillende soorten spots en lantaarns voor beschikbaar. Bovendien kun je jouw paradijsje extra luister bijzetten door schitterende beelden en ornamenten van hout, steen of kunststof te installeren.

Tags: