Wonen met warmte! Hier wat tips voor een ‘warme’ winter.

  • Home
  • Badkamer
  • Wonen met warmte! Hier wat tips voor een ‘warme’ winter.

De koude Nederlandse winters kunnen tot onder de 0 graden komen. Om het zo lekker mogelijk te hebben in huis, is het advies om je eigen binnenklimaat lekker warm te krijgen voor maximum comfort!

Het is wel een herkenbaar gevoel, de winter klopt met haar koude lucht op de deur en ondanks de isolatie in huis kan de koude lucht nog steeds binnenshuis komen. Je zou denken, dat je hier toch niet vel aan kan doen. Dit is onjuist! Met een paar ingrepen in huis kan je er al voor zorgen dat je gewapend bent tegen de koude winterlucht. Hier heb je ze even allemaal op een rijtje.

Verwarming

De eerste stap voor de strijd tegen de kou is een overduidelijk. Met een verwarming zorg je voor de meeste warmte en comfort. Tegenwoordig is er veel aanbod aan radiatoren, in kleine en grote varianten voor elk gebouw. Zo zijn er topmerken zoals Stelrad radiatoren die instellingen hebben waar je precies kan indelen op welke tijdstippen de verwarming aan gaat en hoeveel graden. Zo kan je precies je energieverbruik en je warmte regulieren. Zo kan je in de ochtend of wanneer je thuis komt al genieten van een lekkere warme huis!

Ramen en deuren dicht

Verder is het advies om de deuren en ramen zo vaak dicht te doen. Zo houd je de koude lucht het eenvoudigst buiten. Dit gaat niet alleen om de buitendeuren, ook de deuren in huis kunnen zorgen dat koude lucht, de warme lucht niet beïnvloed. Zo kan het zijn dat je in de keuken de verwarming uit heb als je niet aan het koken bent. De deur tussen de keuken en woonkamer sluiten is dan het beste. Dit zorgt ervoor dat de woonkamer lekker warm blijft! Daarnaast kunnen de gordijnen ook een grote rol spelen. Als je deze sluit, dan heb je een kleine buffer tussen warme en koude lucht. Vooral omdat koude lucht nog wel eens door de raam door kan komen.

Ingewikkeld

Een dekentje op de bank of een extra deken in bed heeft veel voordelen. Hierdoor hoef je de verwarming niet al te hoog te hebben, heb je extra comfort en ben je lekker knus! Pak daarom lekker een dekentje erbij en geniet van je avonden thuis!

Dit waren onze tips voor het goddelijk en warm wonen. Hopelijk helpt het en kunt u de koude winterdagen comfortabel doorkomen.

Tags: