Zwembad buiten kopen, waar moet je op letten?

  • Home
  • Tuin
  • Zwembad buiten kopen, waar moet je op letten?
Zwembad buiten kopen, waar moet je op letten?

Ieder jaar is het weer een feest als je kinderen blijven vragen om een zwembad voor in de tuin. Want ze willen gewoon op een warme dag een frisse duik nemen als ze daar zin in hebben! In een zwembad kunnen ze verkoelen, relaxt ronddobberen en spelen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Je hebt dit jaar dan ook besloten dat het er maar eens van moet komen en je gaat een zwembad buiten kopen. Maar waar moet je dan op letten? In dit bloggen geven wij hier antwoord op.

Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking?

De eerste vraag die jezelf kunt stellen is hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt en of je die ruimte ook wilt opofferen voor een zwembad. Zwembaden kun je in allerlei soorten en maten aanschaffen. Je kunt dus heel goed een zwembad buiten kopen als je zelfs beperkt de ruimte hebt. Een ovaal of rond zwembad zouden dan hele goede opties kunnen zijn, omdat deze vormen de minste ruimte in beslag nemen. Heb je veel ruimte? Dan is het weer slimmer om een rechthoekig of vierkant zwembad neer te zetten. Want een rechthoekig zwembad is in de basis groter en dan heb je dus ook meer ruimte om te dobberen en te zwemmen.

Hoe lang wil je het zwembad neerzetten?

Wil jij het zwembad kunnen opruimen als het niet meer gebruikt wordt? En je wilt ook niet continu met een luchtpomp aan de gang als je het zwembad weer moet opblazen? Dan kun je beter een zwembad kopen dat je voor een langere tijd kunt neerzetten. Het voordeel van deze zwembaden is dat ze met een frame geleverd worden en daarom zijn deze zwembaden niet alleen iets duurder, maar ook een stuk steviger. Ideaal als je kinderen veel vriendjes en vriendinnetjes over de vloer krijgen. 

Zwembad buiten kopen, vergeet de accessoires en toebehoren niet!

Een zwembad dat je moet opbouwen wordt vaak wel als een compleet pakket geleverd, maar let er ook op dat er accessoires en toebehoren worden meegeleverd om het zwembad schoon te houden. Het zwembad staat voor een langere tijd buiten en dat neemt het risico met zich mee dat een zwembad vies wordt. Een zwembad kun je goed schoonhouden door er een pomp op aan te sluiten zodat het water blijft circuleren en een afdekzeil is geen overbodige luxueuze om aan te schaffen. Zo kun je het zwembad na gebruik afdekken en krijgen vuil en insecten weinig kans om in het water terecht te komen. Voor een nog grondigere reiniging kun je ook een zwembadstofzuiger aanschaffen. Die je na gebruik van het zwembad zijn werk laat doen en het zwembad van boven naar onder reinigt.

De juiste ondervloer

Zorg er ook voor dat je een geschikte ondervloer voor een zwembad aanschaft. Dit kan zowel een zeil als zachte tegels zijn. Zeker wanneer je het zwembad op een harde ondergrond plaatst. Daar kun je bij gebruik behoorlijk last van hebben. Een goede en zachte ondervloer maakt het al een stuk aangenamer. Terwijl je ook de bodem van het zwembad beschermt tegen schade en scheuren.

Tags: