Alles wat je moet weten over een inductieplaat

  • Home
  • Keuken
  • Alles wat je moet weten over een inductieplaat

Koken op inductie is sterk in opmars. In steeds meer keukens is dit terug te vinden. Om de inductieplaat goed aan te sluiten is de hulp van de elektricien nodig. Het is wel goed om te weten wat je hier nu precies allemaal wel en niet mee kunt. Vooraf is het alvast goed om te zeggen dat het iets anders is dan keramisch koken. Dit verschil wordt niet altijd goed gemaakt. Hier gaat het dus puur over inductie. Het is een energiezuinige methode die veilig is en snel gaat. Dit zijn dan ook direct de drie voornaamste reden waarom het zo vaak gekozen wordt.

Het inbouwen van de plaat

Omdat de inductieplaat ingebouwd moet worden is het belangrijk om er een elektricien bij te halen. Die kan zorgen dat dit op een nette manier gebeurt. Ook weet je dan zeker dat de inbouw naar behoren gebeurt. Niet alleen moet het mooi bij het keukenblad passen, het moet natuurlijk ook goed werken. De kans dat de specialist dit goed verzorgd, is natuurlijk veel groter dan wanneer je het zelf gaat proberen. Het aansluiten gebeurt met een 2 fasen of 3 fasen aansluiting. Zorg dus dat de specialist dit ook aanlegt wanneer je dit niet hebt.

Weg van gas

Werken met een inductieplaat betekent ook dat gas niet meer nodig is. Het is dus ook een wijze om goed te koken, maar wel meer duurzaam bezig  te zijn. Het is goed om te bekijken of je dit in de keuken gemakkelijk kunt aanleggen. Met de plaat kan je gemakkelijk de maaltijden voor het gezin verzorgen, dus dit hoeft geen belemmering te zijn. Inductie past bovendien ook in allerlei soorten keukens, zowel de nieuwe als de meer landelijk vormgegeven soorten. Dat maakt het dus ook wel zo aantrekkelijk.

Tags: