Een aantal tips voor waterontharder kopen

Een aantal tips voor waterontharder kopen

Wil je een waterontharder kopen dan is het slim om met een aantal dingen rekening te houden. Er zijn een groot aantal opties als het aankomt op waterontharder kopen en soms is het moeilijk navigeren door alle opties. Welke waterontharder is nu het beste voor jouw situatie? Je vindt hier een aantal tips om je te helpen bij het aanschaffen van waterontharders.

Kijk vóór een waterontharder kopen naar je waterverbruik

Besluit je waterontharder kopen dan moet dat aangepast worden aan het watergebruik van je huis. Ben je met veel mensen thuis dan is een waterontharder die veel aankan een must. Voor groot waterverbruikers is het slim om een machine te kopen met dubbele cilinders. Deze dubbele cilinders kunnen met meer water omgaan en je hebt altijd beschikking tot zacht water. Zelfs als de machine bezig is met het reinigen van de desbetreffende filters. Heb je een klein huishouden dan voldoet een waterontharder machine met één filter. Houd hier overigens wel rekening mee dat je geen zacht water hebt tijdens het regenereren. 

Bekijk tijdens een waterontharder kopen naar verschillende online marktplaatsen

Je kunt er makkelijk vanuit gaan dat je zo tussen de 1000 en 1500 euro kwijt bent voor een waterontharder met maar één cilinder. Dit is met installatie inbegrepen. Dit zijn nieuwe machines, maar online zijn er genoeg tweedehands machines te vinden voor goedkopere prijzen. Wel is geduld vereist voordat je een geschikte waterontharder hebt gevonden. Ze staan niet heel veel te koop. Heb je geduld dan is het goed mogelijk om een machine aan te schaffen van twee cilinders voor een fractie van de nieuwprijs. Installatie kost zo rond de 200 euro. Ook hier kun je op besparen door diverse offertes te gaan vergelijken van installateurs.

Onderhoudscontracten zijn bij waterontharders vaak niet nodig

Leveranciers van waterontharders bieden naast garantie ook vaak een onderhoudscontract aan. Hier zitten de reparaties bij inbegrepen. Tijdens het onderhoud wordt het zout op tijd aangevuld en wordt de machine één keer per jaar helemaal nagekeken. Zo worden onderdelen gesmeerd, gereinigd en wanneer nodig vervangen. De leveranciers zullen een watertest doen om te kijken hoe het met de hardheid van het water zit en of er geen bacteriën zich in het water bevinden. Ga je zo’n contract aan de heb je helemaal geen omkijken meer naar het apparaat. Hier betaal je natuurlijk wel voor. Dat kan anders zou je zeggen. En dat is ook zo. Je kunt namelijk zelf het zout vervangen en zelf het onderhoud uitvoeren. Denk daarom goed na over een onderhoudscontract en kijk of je het zelf kunt doen. Scheelt veel geld op de lange termijn.

Vergelijk tijdens een waterontharder kopen verschillende offertes

Een waterontharder kopen? Dan zul je verschillende offertes gaan aanvragen. Dat doe je

natuurlijk om het onderste uit de kant te halen wat betreft de prijs. En dit kan best een tijdrovende klus zijn. Je kunt deze tijd besparen door gebruik te maken van een vergelijkingstool. Surf wat op het internet en je vindt genoeg van dit soort tools. Dat maakt een waterontharder kopen een stuk gemakkelijk en je hebt direct alle kosten op een rijtje.

Tags: